Politseisündmused terves Eestis

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Ööpäeva jooksul registreeriti politsei- ja piirivalveametis 91 avaldust ja teadet kuritegudest, seal hulgas 1 avaliku korra raske rikkumine, 49 varavastast kuritegu, neist 38 vargust (8 eluruumidest, 1 sõidukitest), 3 sõidukivargust või omavolilist kasutamist.

Registreeriti 2 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada 2 inimest.

Tabati 16 alkoholijoobes sõidukijuhti, tuvastati 2 narkootikumide vahendamise, 9 narkootikumide omamise või tarbimise juhtu.

Registreeriti 418 väärtegu.

Piirilt saadeti tagasi 10 välismaalast.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Pärnumaa

Vargused
Ajavahemikul november 2012 kuni 6. aprill 2013 tungiti Suurejõel Veski tänaval asuvasse eramusse ja varastati erinevaid metallesemeid (pliidiraud ja –uksed jms). Kahju on selgitamisel.

Järvamaa

Vargus
8. aprilli varahommikul siseneti Türil Väike-Pärnu tänaval asuvasse korterisse ning varastati kolm mobiiltelefoni ja sularaha. Kahju on selgitamisel.

Varguse katse
8. aprillil kella 17.30 paiku üritas 18-aastane noormees Pärnus Papiniidu tänaval asuvas kaupluses varastada jopet, kuid peeti kaupluse töötajate poolt kinni.

Omavoliline sissetung
Ajavahemikul 6.–7. aprill tungiti Vändra vallas Viluvere külas soojakusse ning varastati toiduaineid ja aku. Kahju on 30 eurot.

Saaremaa

Kehalised väärkohtlemised
8. aprillil kella 16.30 paiku löödi Kaarma vallas Kaisvere külas 28-aastast meest. Lööja on politseile teada.

7. aprillil kella 16.30 paiku löödi Kuressaares Kohtu tänaval asuvas korteris 50-aastast meest.

Vargus
Ajavahemikul oktoober 2012 kuni 6. aprill 2013 tungiti Leisi vallas Oitmäe külas talu aita ja varastati sinna talveks jäetud tööriistu. Kahju on 700 eurot.


PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised
8. aprillil kella 14.30 ajal teatati politseile, et Raadiku tänava korteris tungiti kallale 32-aastasele naisele. Politsei pidas hiljem kahtlustatavana kinni 33-aastase mehe.

8. aprillil kella 17.50 paiku teatati politseile, et Vilde tee asutuses tungiti kallale töötajale, 76-aastasele mehele.

8. aprillil teatati politseile, et kella 1 paiku tungiti Mahtra tänava korteris kallale 31-aastasele naisele. Politsei pidas sama päeva õhtul kahtlustatavana kinni 40-aastase mehe.

Vargused
8. aprillil avastati, et Kivimurru tänava korterist on varastatud sularaha 1000 eurot.

8. aprillil avastati, et Läänemere tee korterist on varastatud sülearvuti ja seif, milles oli püstol koos laskemoonaga. Kahju kokku 1022 eurot.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised
8. aprillil kella 21.40 paiku teatati politseile, et Vasalemma vallas Ämari aleviku korteris tungiti kallale 64-aastasele mehele. Kahtlustatavana toimetati politseijaoskonda 29-aastane mees.

8. aprillil kella 22.50 paiku teatati politseile, et Paldiski linnas korteris tungiti kallale 26-aastasele naisele.

Vargused
Nädalavahetuse jooksul varastati Harku vallas Vääna-Jõesuul seisnud kopa hüdrovasar. Kahju kokku umbes 11880 eurot.

8. aprillil varastati Harku vallas Suurupi küla eramust väärisesemeid. Kahju kokku 1530 eurot.


LÕUNA PREFEKTUUR

Jõgevamaa

Asja omavoliline kasutamine
8. aprilli hommikul kella 7 ajal leiti Jõgeva linnas asuva tankla juurest ärandamistunnustega sõiduk Mazda. Kontrollimisel selgus, et auto on ärandatud Kivi tänava maja juurest.

Põlvamaa

Vargus
5. aprillil varastati Värska vallas Väike-Rõsna külas veekeskuse riietekapist kaks käekella, mobiiltelefon ja dokumendid.

Tartumaa

Kehalised väärkohtlemised
Politseile laekus teade, et 5. aprillil lõi alkoholijoobes agressiivne mees Tartus Tähe tänava sööklas tuttavat naist.

Politseile laekus teade, et ööl vastu 7. aprilli kella 1 paiku lõi tundmatu mees ühte meest Tartus Tiigi tänava maja ees rusikaga pähe.

Vargused
Ööl vastu 6. aprilli murti Laeva vallas Laeva külas sisse kauplusesse. Tekitatud kahju on väljaselgitamisel.

6. aprilli õhtul ajavahemikul kella 23.20-23.45 varastati Tartus Tähe tänava parklas valvuri ruumi seinalt kahe sõiduki Fiat Ducato võtmed koos signalisatsioonipuldiga. Kahju on 634 eurot.

Viljandimaa

Kehaline väärkohtlemine
Politseile laekus teade, et 5. aprillil Tarvastu valla Unimetsa küla ühes talus toimunud ühise joomingu käigus tekkis tüli kahe tuttava mehe vahel, mille käigus üks peksis teist. Kiirabi toimetas kannatanu kontrolliks Viljandi haiglasse.

Vargus
Ajavahemikul 4.–5. aprill tungiti Viljandis Külvi tänaval sisse eramusse ja varastati rahakotist 120 eurot.


IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Vargused
Ajavahemikul 1. detsember kuni 8. aprill varastati Sõmerul Põllu tänaval osaühingu ruumidest 40 velge. Esialgne kahju on 2000 eurot.

Ajavahemikul 4.–6. aprill varastati Rakveres Võidu tänaval külmutus-järelkärust aku ja 50 liitrit diislikütust. Esialgne kahju on 150 eurot.

Ajavahemikul 5.–8. aprill varastati Rakveres Päikese tänaval osaühingu territooriumilt järelkäru registrinumbriga 542GY. Kahju on 600 eurot.

Ajavahemikul 6.–8. aprill tungiti Rakveres Rägavere teel hoovi ja varastati ühest laost 14 puitlaastplaati. Kahju on 465 eurot.

Ööl vastu 8. aprilli varastati Tapal Rohelisel tänaval sõiduauto Ford Sierra registrimärgiga 829ANO. Sõidukis oli 1500 euro väärtuses tööriistu. Kahju kokku on 2500 eurot.


Ida-Virumaa

Vargused
5. aprilli öösel varastati Narvas Viru tänaval ühiselamutoast mobiiltelefon, 70 eurot, dokumente ja teisi esemeid. Kahju hindab kannatanu 70 eurot.

Ajavahemikul 5.–8. aprill varastati Sillamäel Viru tänaval keldrist jalgratas ja metallriiuleid. Kahju on 350 eurot.

6. aprillil varastati Narvas Tiimanni tänaval asuvast korterist sülearvuti, fotokaamera ja teisi esemeid. Kahju on täpsustamisel.

Ajavahemikul 5.–6. aprill varastati Kohtla-Järvel Kadri tänaval asuvast korterist teler, tolmuimeja, dokumente ja teisi esemeid. Kahju on 417 eurot.

8. aprillil varastati Narvas Kangelaste tänaval asuvast korterist kuld- ja hõbeehted, videokaamera, binokkel ja teisi esemeid. Esialgne kahju on 720 eurot.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments