1

Šaakal Käpla küla põllul?

Lehte Ilves

Lehte Ilves

lehte@le.ee

Läinud nädala kolmapäeva lõuna ajal märkas juhuslik möödasõitja Ridala vallas Käpla küla lähedal põllul šaakalit meenutavat looma.

Kiidevas elav Neeme Kalk sõitis tol päeval kella kahe paiku Kiidevast Haapsalu poole ja märkas Käpla lähedal põllul imelikku looma.

„Kõrge jalaga rebasekarva loom, kodulooma või koera ta ei meenutanud,” püüdis Neeme Kalk nähtut kirjeldada. Loom liikus vahepeal peatusi tehes mööda põldu edasi, jäädes teest umbes 400 meetri kaugusele.

Et praegu on palju räägitud Saleverest leitud šaakalist, jäi Kalgil süda kripeldama. Ta pööras autol otsa ringi, et asja pikemalt uurida.  Kalk jõudis looma paar minutit jälgida ja mõne pildi teha, enne kui tundmatu elukas kaugemale jooksis ja silmist kadus.

Pilt kuigi hästi välja ei tulnud, sest loom oli liiga kaugel, kuid siiski saatis Kalk selle keskkonnaameti kohalikule juhile Kaja Lotmanile, kelle kutsel ajab praegu Läänemaal šaakali jälgi kuulus šaakaliuurija Rumeeniast.

Kaja Lotmaniga ei ole Lääne Elul õnnestunud täna ühendust saada, et teada saada, mida šaakaliuurija sellest loost arvab.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Gen.
Gen.

….Ilmselt on tegu suurema šaakalikarjaga. Mõni murrab loomi, teine püüab valdasid ühendada….

wpDiscuz