Šaakal Käpla küla põllul?

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Läinud nädala kolmapäeva lõuna ajal märkas juhuslik möödasõitja Ridala vallas Käpla küla lähedal põllul šaakalit meenutavat looma.

Kiidevas elav Neeme Kalk sõitis tol päeval kella kahe paiku Kiidevast Haapsalu poole ja märkas Käpla lähedal põllul imelikku looma.

„Kõrge jalaga rebasekarva loom, kodulooma või koera ta ei meenutanud,” püüdis Neeme Kalk nähtut kirjeldada. Loom liikus vahepeal peatusi tehes mööda põldu edasi, jäädes teest umbes 400 meetri kaugusele.

Et praegu on palju räägitud Saleverest leitud šaakalist, jäi Kalgil süda kripeldama. Ta pööras autol otsa ringi, et asja pikemalt uurida.  Kalk jõudis looma paar minutit jälgida ja mõne pildi teha, enne kui tundmatu elukas kaugemale jooksis ja silmist kadus.

Pilt kuigi hästi välja ei tulnud, sest loom oli liiga kaugel, kuid siiski saatis Kalk selle keskkonnaameti kohalikule juhile Kaja Lotmanile, kelle kutsel ajab praegu Läänemaal šaakali jälgi kuulus šaakaliuurija Rumeeniast.

Kaja Lotmaniga ei ole Lääne Elul õnnestunud täna ühendust saada, et teada saada, mida šaakaliuurija sellest loost arvab.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Gen.
11 aastat tagasi

….Ilmselt on tegu suurema šaakalikarjaga. Mõni murrab loomi, teine püüab valdasid ühendada….