0

Loomakaitseselts kutsub eelistama mahemunasid

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Eesti Loomakaitse Selts tuletab enne ülestõusmispühi meelde, et eelistada tuleks mahemunasid ja vabalt peetud kanade munasid, mis on karbil märgistatud vastavalt arvuga 0 ja 1.

“Tänapäeval on enamus poelettidele jõudvatest kanamunadest pärit masstootmisest, kus igal linnul on kasutada A4 suuruse paberilehe jagu ruumi,” selgitas Eesti Loomakaitse Seltsi juhatuse liige Evelyn Valtin. “Kuigi alates 2012. aastast hakkas kehtima täiustatud puuride nõue, mille järgi peab kanadel olema nii pesa, allapanu kui ka õrs, ei võimalda ka nendele nõuetele vastavad puurid kanadele neile loomuomast eluviisi,” lisas ta.

Just seetõttu peab  selts  loomasõbralikumateks tootmisviisideks mahetalupidamist ja vabapidamist, kus kanad saavad välitingimustes ringi jalutada. Lisaks õues viibimise võimalusele on neile tagatud rohkem ruumi ning võimalus muneda pesasse, olla õrtel, siblida ning mahetootmises ka liivavanne võtta.

Eesti Loomakaitse Selts soovitab tarbijatel jälgida pakendil olevat märgistust, et teada saada, millisest tootmisviisist munad pärinevad.

Munade tootmisviisid on märgistatud:

0 – tunnustatud mahemunad

1 – vabalt peetavate kanade munad

2 – õrrekanade munad

3 – puuris peetavate kanade munad

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz