Madala veetaseme tõttu ei toimu lisareise Hiiumaale

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Madala veetaseme tõttu Väinamere Liinid on sunnitud ära jätma pühadeks parvlaevagraafikutesse lisatud  kuusteist lisareisi, samuti ei toimu teised parvlaev Regula reisid, teatas Väinamere Liinide teenindusjuht Anu Hiiuväin.

Meretase püsib jätkuvalt ülimadalal tasemel – miinus 60 cm. See on toonud muudatused laevade sõidugraafikutesse. Liini tenindab parvlaev Muhumaa, kuid laadungile on seatud piirang ja ülesõidud võivad kesta tavapärasest veidi pikemalt.

Parvlaev Muhumaa väljub hommikuti Heltermaalt kell 5 tavapärase kella 6.30 asemel, pühapäeval on esimene väljumine kl 8.30 Nii jätkub liiklus kuni nädala lõpuni. Täpse ülevaate väljumistest saab e-pileti ostukalendrist konkreetset päeva vaadates. Vajadusel teeb Muhumaa hilisõhtul ka täiendavad reisid.

Pühadeks Regula reisidele müüdud e-piletid kehtivad ostetud reisile eelneval ja järgneval parvlaeva Muhumaa väljumisel. Samas tuleb arvestada kriisiolukorra käitumisreeglitega, kus kõik graafikujärgsed väljumised ilmastiku tõttu ei saa toimuda. Sel juhul muutuvad kõik ajalised E-piletid lihtsalt eelisjärjekorra piletiteks ja ei pruugi enam tagada pääsu kindlale reisile.

Parvlaev Regula ei alusta liiklust enne, kui veetase on taas  ülalpool miinus 55 cm. Rohuküla veetaseme prognoose ja tegelikkust saab jälgida TTÜ mereseirejaama veebist.

Jooksev info olukorrast www.tuulelaevad.ee ja laevaliikluse infotelefonilt 14204.

 

1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Mõistuse järgi
9 aastat tagasi

…peaks maavanem oma rahva huvide eest seisma. Aga ilmselt oli uue maavanema valik vale,sest see mees pole midagi teinud jäätee avamiseks. Vastupidi- ta käsib politseil trahvida isegi neid,kes omal algatusel julgevad poole meetri paksusele jääle minna. Vormsi ja Noarootsi vahel toimib jäätee ilusti,sest seal ei tegutse Saaremaa Laevakompanii. Aga eks valimised on tulekul…..