Veerpalu mõisteti õigeks, sest kohut ei rahuldanud dopingutest

Madiken

madiken@le.ee

Foto: Arvo Tarmula
Andrus Veerpalu ja Lääne Elu praktikant Eveliis Eek mullu talvel. Foto: Arvo Tarmula

Spordiarbitraaž rahuldas suusataja Andrus Veerpalu kaebuse Rahvusvahelise Suusaliidu (FIS) otsuse peale.

FIS määras tunamullu 22. augustil Veerpalule kasvuhormooni hGH kasutamise eest kolmeaastase võistluskeelu.

Postimees kirjutas täna, et mitmed faktorid viitavad sellele, et Veerpalu tõepoolest tarvitas välistekkelist kasvuhormooni, kuid kuna leiti, et Rahvusvahelisele Anti-Dopingu Agentuuri (WADA) testi puhul on piirväärtusi käsitletud valesti ning esines protseduurilisi vigu, otsustasid nad FISi määratud karistuse tühistada.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
lugeja
11 aastat tagasi

Teil Lääne Elus ka probleeme käänamisega. Kohus, kohtu, kohut.

Aga Andrus
11 aastat tagasi

…ütles juba esimesel pressikonverentsil,et pole keelatud aineid tarvitanud.Ei tasuks kohe eeldada,et iga sportlane on suli. Ka Kristiina tehti algul süüdlaseks ning hiljem,kui ilmnes,et pole,siis isegi ei vabandatud ta ees. Enamus eestlasi nagu ka mina on kindlasti õigeksmõistva otsuse üle väga rõõmsad. Kui naljamehed Kuku raadio saatest Mehed ei nuta,vähegi mehed on,siis otsiks nad 2 meetrit kapronnööri….Sest nemad olid Eesti meedias esimesed,kes Veerpalu süüdi mõistsid- võite arhiivist üle kuulata.