Vaiko Vooremaa sai EMil kuuenda koha

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Poolas peetud DN klassi Euroopa meistrivõistlustel tegid Eesti sportlased väga head tulemused: Karl-Hannes Tagu sai viienda koha ning Vaiko Vooremaa lõpetas regati kuuendana, teatas Eesti Jahtklubide Liidu peasekretär Ott Kallas.

Võistlussõidud toimusid esmaspäeval ja neljapäeval kahes võistluspaigas – Niegocini ning Siemianowka järvedel. Kui Niegocinilt tuli juba pärast avapäeva lumesaju tõttu ümber kolida, siis ilmaolud nurjasid tänaseks plaanitud viimased võistlussõidud ka Siemianowkal. Nimelt tõusis tuul kiiruseni 18 m/s ning hakkas tuiskama, mistõttu regatt tuli varakult lõppenuks lugeda.

Kuuest sõidust viies esikümnesse ning neist omakorda kahes esikolmikusse mahtunud tulemustega finišeerinud Karl-Hannes Tagu (PJK) jäi üldjoontes edukalt kulgenud jõuprooviga rahule.

135 mehe konkurentsis mahtusid jääpurjetajatest esikümnesse haapsallane Vaiko Vooremaa (KJK), kelle lõppresultaadiks kujunes 6. koht.

Euroopa meistrivõistluste parima juuniori auhinna teenis välja oma esimestel täiskasvanute tiitlivõistlustel kuldlaevastikku sõitnud Johannes Puusepp (PJK), kes üldkokkuvõttes sai 36nda koha.

Mihkel Kosk (PJK) lõpetas EMi 13nda, Jaan Akermann (PJK) 30., Hardi Laurits (JK Merikotkas) 33., Martin Aljaste (PJK) 50., Valdo Pärtel (HJK) 62., Toivo Aardemaa (HJK) 97., Marek Lentsius (JK Merikotkas) 111. ja Johanna Saareke (PJK) 114. kohaga.

Euroopa meistri tiitel läks poolakale Karol Jablonskile kaasmaalase Tomasz Zakrzewski ning ungarlase Peter Hamraki ees.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments