1

Naistepäeva juubeliturniiri võitis Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi neiud treener Jaanus Getreuga. Foto: erakogu
Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi neiud treener Jaanus Getreuga. Foto: erakogu

Viimased viis kevadet on Lihula gümnaasiumi spordihoonesse kogunenud klubid üle Eesti, et mängida Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi naistepäeva saaliturniiri karikatele. Sel aastal toimus seega juubeliturniir.

Alates esimesest kuni nüüd viienda turniirini on naistepäevaturniiril kokku osalenud 27 võistkonda 13 jalgpalliklubist. Aastate jooksul on Lihulat külastanud valitsevad naiste Eesti meistrid, paljud erinevad väga kõrgekvaliteediga naiskonnad. Kuid kõige tähtsam on see, et üritus on leidnud kindla koha naiskondade võistluskalendris ja alati on turniirid olnud äärmiselt huvitavad ja mängud kõrge kvaliteediga.

Kõik viis turniiri on andnud ka erinevad võitjad, seegi näitab, kui võrdsete naiskondadega on tegemist olnud. Naistepäevaturniiride võidukarika on saanud pea kohale tõsta, EVL Raplamaa, SK 10 Premium, Tallinna Kalev ja FC Kuressaare; juubelituniiri võiduga lisandus auväärsesse seltskonda Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi.

Nädalavahetusel toimunud turniir ei erinenud eelmistest huvitavate mängude poolest. Võitja tuli aga turniiri ajaloos esmakordselt selgitada välja penaltidega. Finaal Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi ja FC Kuressaare naiskonna vahel oli ülihuvitav. Kodunaiskond läks aasta Saksamaal FC Kollnaus mänginud Sandra Pärnpuu väravast 1:0 juhtima. Kuid vaprad saarepiigad suutsid 1 minut enne mängu lõppu viigistada. Penaltid! Siin sai otsustavaks Lõuna-Läänemaa JK väravavahi, Eesti noortekoondislase Karina Korki üks tõrje ja klubi teiste lööjate ülim kindlus: 3:2 penaltivõit ja V naistepäevaturniiri esikoht!

Võitjad olid: Karina Kork, Kai Simpson, Maarja Jalakas, Elise Ojap, Anni Ratas, Sandra Pärnpuu, Karis Üksvärav, Karmel Üksvärav, Riina Kopti. Võistkonnas mängivad Lihula gümnaasiumis ja Kullamaa keskkoolis õppivad neiud.

Pronksmedalid võitis FC Tartu-Ülenurme. Kõikidest osalenud naiskondadest sooviksin kiita eraldi Taebla SK (treener Karol Tsarnestski) naiskonda, tegemist on alles põhikoolis õppivate hoolsalt treenivate tütarlastega.

Turniiri parimaks väravavahiks tunnistati Karina Kork ja parimaks mängijaks Liisi Salong FC Kuressaarest.

Klubi tänab kõiki abistajaid, kes juubeliturniiri õnnestumisel kaasa aitasid.

Jaanus Getreu

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
maillot PSG 2014
maillot PSG 2014

Appreciate you sharing, great blog.Thanks Again. Cool.
maillot PSG 2014 http://maillotpsgpascher.oursland.org/

wpDiscuz