Kiltsis algab Scoutspataljoni õppus

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Täna algab Läänemaal Kiltsis ja Harjumaal Lintsis Scoutspataljoni õppus Gleipnir, mis on esimene mais Afganistani suunduva jalaväekompanii õppusteseeriast, teatati Kaitseväe peastaabist.

Kuni reedeni harjutavad ligi kakssada Scoutspataljoni kaitseväelast välisoperatsiooniks vajalikke oskusi, sealhulgas patrullide läbiviimist, tegevust kontrollpunktides ja ohtlikul alal ning tegevust isevalmistatud lõhkekehade avastamisel ja käsitlemisel.

“Gleipniri eesmärk on tegevuste harjutamine jao- ja rühmatasandil,” ütles Scoutspataljoni ülem kolonelleitnant Vahur Karus. “Gleipnir on oma olemuselt suhteliselt jäiga tegevuskavaga ega olene kohapeal valitsevast strateegilisest olukorrast. Olulisimaks peame, et välisoperatsioonile minevad kaitseväelased kinnistaksid rutiinsete tegevustega seotud põhitõed, mida läheb igapäevaselt vaja.”

Scoutspataljoni sõidukite kolonnid alustasid Paldiskist liikumist mööda Vana-Haapsalu maanteed Kiltsi ja Lintsi täna keskpäeval. Tagasi Paldiskisse pöördutakse 8. märtsil.

Gleipnir on õppustetsükli kolmest õppusest esimene, kus järgmisena Afganistani suunduvad üksused harjutavad. Gleipnirile järgnevad Ida-Virumaal korraldatav BAM ja Gungnir Lätis Adaži polügoonil.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments