Lääne Elu paberleht 14. veebruaril

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Läänemaa arenduskeskus kutsus esimesse kultuurikohvikusse käsitöölised. Foto: Arvo Tarmula
Läänemaa arenduskeskus kutsus esimesse kultuurikohvikusse käsitöölised. Foto: Arvo Tarmula

Otsustamisel on Nõva kooli saatus

Nõva vallavolikogu hääletab homme, kas lõpetada sügisest laste õpetamine 7.–9. klassis ja panna kinni viis aastat tegutsenud õpilaskodu. Kui volikogu nii otsustab, saab Nõvast Läänemaa esimene põhikoolita vald.

Plaani järgi jätkaks Nõva sügisest 6klassilise põhikoolina. Sisult jääks sinna aga ainult 1.–4. klass, sest 5.–6. klassis õpilasi lihtsalt ei ole.

Lugu saab lugeda siit.

Imatra Elektri arved on varasemast suuremad

Kui osa elekritarbijaid on juba esimesed vabaturu elektriarved kätte saanud, siis Imatra Elekter hakkas esimesi arveid välja saatma teisipäeva õhtul ja kolmapäeva hommikul. Arve elektrienergia ja võrguteenuse eest koos maksudega tuleb keskmiselt 16–20% varasemast suurem.

Tulumaksu laekus varasemast rohkem

Läänemaa omavalitsuste eelarvesse laekus mullu tunamullusest rohkem tulumaksu. Et maksumaksjaid on maakonnas vähemaks jäänud, näitab see, et inimeste sissetulekud on kasvanud.

Käsitöölised asutavad seltsi

Läänemaa käsitöölised jõudsid kultuurikohvikus tõdemuseni, et kohaliku käsitöö paremaks turundamiseks oleks vaja asutada käsitööliste ühendus. Esmaspäeval arutati käsitööteemalises kultuurikohvikus, kuidas Läänemaal tehtavat kunsti ja käsitööd paremini propageerida ja müüa — kuidas luua siinsest käsitööst ühtset kuvandit ja laatadel eristuda.

Kutsehariduskeskus sai uue spordisaali

Haapsalu kutsehariduskeskuse sporditingimused muutusid mitu korda paremaks, kui teisipäeval avati kooli uus spordisaal. Kunagise tennisesaali ümberehitus läks maksma 85 000 eurot, millest pool kulus uuele põrandale. Kooli juht Ingrid Danilov lootis, et ehk innustab uus saal ka õpilasi usinamalt kehalise kasvatuse tundides käima.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments