Lääne Elu paberleht 22. jaanuaril

Madiken

madiken@le.ee

Portreede näituse üks koostajatest Asta Veenpere Läänemaa meeste portreede keskel. Foto: Arvo Tarmula
Portreede näituse üks koostajatest Asta Veenpere Läänemaa meeste portreede keskel. Foto: Arvo Tarmula

Kullamaal avati apteek

„Oleks vaja siirupit väikesele poisile palaviku vastu. Ja tegelikult võiks ühe hematogeeni ka panna, aga niisuguse, kus ei ole mett sees,” ütles Kullamaa apteegi esimene ostja Rita Saviir.

Eile avati Kullamaal üle nelja aasta taas apteek, kohe pärast avamist täitis rohupoe vonklev järjekord.

Talviste viiruste kõrghooaeg jõudis linna

Igatalvine hingamisteede– ja kõhuviiruste puhang on jõudnud Haapsallu — Läänemaa haigla palub patsiente mitte külastada ja linna algkoolist puudub viiendik õpilastest. Arstide sõnul on adeno- ja noroviirustesse nakatunute arvu tõus talve lõpukuudel tavaline.

Lähemalt loe siit.

Haigla voodipäevatasu ja arsti visiiditasu tõusid

SA Läänemaa Haigla nõukogu otsustas möödunud neljapäeval, et 1. veebruarist on haigla voodipäevatasu varasema 1,60 asemel 2,50 eurot, eriarsti ja traumapunkti vastuvõtutasu aga varasema 3,20 asemel 5 eurot.

Muudatus tuleneb ravikindlustuse seaduse muudatusest, millega tõsteti 10. jaanuarist Eestis voodipäevatasu ja visiiditasu kõrgeimat lubatud määra.

Loe lähemalt siit.

Wiedemannist, Gunnarist ja Haapsalu salli kudujast

Ene Pajula kutsub mõtlema, mis on see sõnum, mille me Gunnari mälestussambaga maailmale saadame. Ta meenutab, et Gunnarile endale ei meeldinud isegi ajalehest oma nime lugeda.

Martnas alustas mullu rekordarv ettevõtjaid

Martnasse lisandus mullu viis põllumajandusettevõtet, peale selle saab Martnas nüüd õendusabi, juukseid lõigata, tellida puupaadi, uut mööblit ja tuunida auto.

„Mitmekesisus on trump. Kui väikeses vallas annab tööd ainult üks suur ettevõte ja sellega midagi juhtub, on kaos suur,” sõnas vallavanem Tiiu Aavik.

Aastaid Uuemõisat kütnud katel peab sel aastal erru minema

Uuemõisa Teenus loodab juba tänavu muretseda uue ja võimsama katla, sest vana turba– ja hakkpuidukatel on omadega päris otsakorral ning ei pruugi kevadeni vastu pidada.

Uuemõisa Teenuse suurimad soojatarbijad on Rannarootsi keskus, Konsum, Haapsalu kutsekool ja Uuemõisa mõisahoone koos kooli, lasteaia ja vallavalitsusega.

Teele langenud puude eemaldamine pole päästeameti ülesanne

Veebruarist pole päästjatel enam kohustust eemaldada riigiteedelt sinna tormiga langenud puid — see jääb maanteeameti või tee valdaja lepingupartneri kohustuseks. Päästjad tõttavad endiselt appi, kui näiteks langenud puu kujutab ohtu inimese elule või varale. Olenemata sellest, kas inimene teatab takistusest maanteeinfokeskusesse (telefon 1510) või häirekeskusesse (112), jõuab teade selleni, kes olukorra lahendab.

Lugu saab lugeda siit.

Eraküte langetas Haapsalus sooja hinda

1. jaanuarist on sooja uus piirhind kolm eurot odavam. Keskmise kolmetoalise korteri puhul tähendab see kokkuhoidu vähemalt kolm eurot kuus.

Muuseum tõi välja portreed valitsejatest hulkuriteni

Läänemaa muuseum avas oma varakambri ukse ja tõi näitusel „Valitsejatest hulkuriteni” vaatajate ette valiku muuseumi kogudes leiduvaist portreedest.

Soome ajaleht kirjutab läänlanna ebatavalisest põgenemisloost

Soomes ilmuvas rootsikeeles ajalehes Borgåbladet ilmus aasta alguses lugu Läänemaalt pärit naistest, kelle armastus viis väikese paadiga üle Soome lahe.

Artikli „Alice ja Herberti uskumatu armastuslugu” kangelased on Lihula kandis elanud Alice Kikajoon ja Helsingi saarestiku Estlottani saarelt pärit kaluripoeg Herbert Liljeberg. Kahe noore inimese armastuslugu, mis päädis kaks aastat hiljem uskumatu põgenemisseiklusega, sai alguse 1944. aasta juulis.

Läänemaa spordielu tähed särasid Altmõisas

Reede õhtul kuulutas spordiliit Läänela Altmõisa külalistemajas välja möödunud aasta Läänemaa paremid sportlased ja tublimad treenerid ning aktivistid.

Aasta naissportlane tipptennisist Kaia Kanepi küll Altmõisa ei jõudnud, kuid oli laupäeval Haapsalus kohtumas tenniseklubi lastega ja sai oma auhinna kätte päev hiljem. Küll aga jõudis reedel üritusele aasta meessportlane, võrkpallur Romet Priimägi, kes nii laupäeval kui ka pühapäeval pidi mängima Pärnu võrkpalliklubi eest.

Lugu saab lugeda siin.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments