Haigla voodipäevatasu ja arsti visiiditasu tõusid

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Läänemaa haigla voodipäevatasu ja polikliiniku visiiditasu tõusevad kõrgeima lubatud määrani.

SA Läänemaa Haigla nõukogu otsustas möödunud neljapäeval, et 1. veebruarist on haigla voodipäevatasu varasema 1,60 asemel 2,50 eurot, eriarsti ja traumapunkti vastuvõtutasu aga varasema 3,20 asemel 5 eurot.

Muudatus tuleneb ravikindlustuse seaduse muudatusest, millega tõsteti 10. jaanuarist Eestis voodipäevatasu ja visiiditasu kõrgeimat lubatud määra.

Läänemaa haigla ravijuhi Kai Tennisbergi (pildil) sõnul olid endised piirmäärad selgelt liiga väikesed, aga tasusid olekal tulnud vähehaaval tõsta iga aastal, siis ei oleks see olnud inimestele nii valus.

„Seaduse järgi peaks ministri määrusega igal aastal vaatama üle ja vastavalt elukallidusele muutma tasusid,” ütles Kai Tennisberg. „See, et praegu tõstetakse kõik korraga, on ministri umbes kümne aasta tegemata töö — vahest ei tahtnud ta ebapopp olla.”

Voodipäevatasu peab inimene ise maksma esimese kümne haiglas veedetud päeva eest, maksma ei pea intensiivraviosakonnas olijad, kuni 18aastased ega rasedad.

Visiiditasu ei pea maksma rasedad, kuni kaheaastased ega arsti tagasi kutsutud, s.o pidevat ravi vajavad patsiendid. Erakorralise meditsiini osakonnas ehk traumapunktis ei pea maksma need patsiendid, kes peavad haiglasse ravile jääma.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments