Juhtkiri: Päästjad ja puud

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Päästeamet on otsustanud lõpetada neljapoolse koostööleppe, mis puudutab teedelt liiklustakistuste eemaldamist. Nii pääste– kui ka maanteeamet kinnitavad, et tavainimesele koostööleppe lõpetamine probleeme kaasa ei too. Kui on oht inimese elule ja varale või peatab teele langenud puu liikluse, reageerivad ikka päästjad. Muul juhul teehooldajad.

Tavakodanikul ongi ükstapuha, kes teed takistustest puhastab. Teda huvitab vaid see, et takistus kiiresti kõrvaldataks ja normaalne liiklus taastuks. Just kiirus võib nüüd aga kannatama hakata. Kui päästjad on ööpäev ringi väljasõiduvalmis, siis teehooldusettevõtte töötajad ei maga, saapad jalas, et kutse peale välja tormata.

Kuidas määratleda ohtu inimese elule ja varale? Tühjale teele langev puu ilmselt elu ja vara ei ohusta, aga vaid seni, kuni esimene auto enne puud pidama ei saa.

Vägisi tundub, et lepingust loobumise põhipõhjus pole mitte selles, et asjad on seaduses juba küllalt hästi reguleeritud, vaid rahas, mida päästjad puid saagima tõtates maha sõidavad.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments