Kodutoetust sai üheksa Läänemaa peret

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Mullu sai riigi kodutoetust Läänemaal üheksa perekonda, kus kasvab 37 last. Toetuse maht oli kokku 50 363 eurot.

Üle Eesti sõlmis sihtasutus KredEx lepingu 300 nelja– ja enamalapselise perekonnaga, kes saavad riigilt kodutoetust elamistingimuste parandamiseks kokku 2,4 miljonit eurot, teatas majandus– ja kommunikatsiooniministeeriumi pressiesindaja Martin Miido.

„Mullu andsime võimaluse toetust taotleda ka neil lasterikastel perekondadel, kes varasemalt on juba toetust saanud ja oma eelmise projekti edukalt lõpule viinud,“ kommenteeris majandus– ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts.

„Suurperede vajadused on erinevad ning seepärast toetame nii isiklikus omandis oleva elamispinna renoveerimist, uue soetamist kui ka eluasemelaenu põhiosa jäägi tagasimakset – sõltub konkreetse pere vajadusest,“ lisas Parts.

Keskmine toetuse summa ühele perele on 6300 eurot ning kõige rohkem rahuldati taotlusi Harjumaalt (43), Ida-Virumaalt (35) ja Pärnumaalt (34).

Toetust saavates peredes oli keskmine maksustatav tulu 2010. ja 2011. aastal ühe pereliikme kohta 94 eurot kuus, peredes on keskmiselt 5 last ja elatakse 3-toalises elamises, mille suuruseks on 63 ruutmeetrit. Toetuse saajate hulgas oli ka 11 peret, kelle keskmine maksustatav tulu 2010. ja 2011. aastal oli 0 eurot. Toetust saanud peredes kasvab kokku 1 496 alla 19-aastast last.

Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi eraldatud riiklik tagastamatu toetus eluasemetingimuste parandamiseks on mõeldud lasterikastele peredele, kus kasvab vähemalt neli kuni 19-aastast last ning kelle sissetulek ühe leibkonna liikme kohta on kahe viimase aasta tuludeklaratsioonide alusel kuni 300 eurot kuus. Toetuse eesmärk on suurperede elamistingimuste parandamine, kaasajastamine ning sotsiaalse tõrjutuse vähendamine.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments