Läänlased annetasid suurperedele üle 4000 ühiku koolitarbeid

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

IMG_20170816_145115

Läänemaa suurperedele annetatud koolikaupa jagub 40–50 perele, arvab Anu Aljaste-Sits. Abiks on talle tütred Jaanika ja Veronika.
Foto: Lehte Ilves

 

Läänemaa suurperede lastele annetati ülemöödunud nädalavahetusel üle 4000 ühiku koolitarbeid. Neist pool tuli Rannarootsi ja pool Balti jaama turu ning Tondi Selverist Tallinnas.

„Superhästi läks!” kiitis Läänemaa lasterikaste perede liidu liige Anu Aljaste-Sits. Rannarootsi Selver oli annetuste hulgalt üle-eestilises kampaanias „Lapsed kooli!” 3. kohal. Veidi rohkem ühikuid annetati vaid Saaremaal ja Tartus Veeriku Selveris.

„Koolikotte, mida eriti igatseme, saime kolm, kuid kampaania ajal toodi veel kaks kasutatud, aga korralikku kotti,” ütles Aljaste-Sits. Enim annetati vihikuid-kaustikuid, neid tuli tuhatkond. Põnevamaist asjust nimetas Aljaste-Sits T-särgi 3D markereid. Sellise pliiatsiga saab särgile joonistada. Särki kuumutades tõuseb joonis kõrgemaks. Vajalikud asjad on n-ö nutikaustikud.

„Inimesed on lahked annetama. Aitäh kõigile!” tänas Aljaste-Sits.

Kampaania kahel päeval olid Selverites Läänemaa suurperede eest väljas liidu 33 vabatahtlikku: 19 Rannarootsis ja 14 Tallinnas. Vabatahtlikud jagasid flaiereid ja selgitasid, milleks annetusi kogutakse.

Kolmes Selveris läänlastele annetatud koolitarbed jagatakse siinseile suurperedele.

Suurperedele saab iga kuu viimasel reedel või muul ajal etteteatamisega tuua ka kasutatud lasteriideid (Haapsalu, Jaama 11, realiseerimiskeskuse maja, sissepääs hoovi poolt, teine korrus). Samas majas asub ka Haapsalu toidupank, mille koordinaator on Aljaste-Sits.

Koolitarvete kogumise aktsioon „Lapsed kooli!” 10.–13. augusil oli Eesti lasterikaste perede liidu ja Selveri eestvedamisel kaheksandat korda. 39 Selveris üle Eesti oli väljas 595 vabatahtlikku, annetati 51 789 koolitarvet, mis antakse lasterikastele peredele üle juba enne kooli algust.

Vihikuid ja kaustikuid kogunes 20 765. Harilikke pliiatseid oli 4534, värviliste pliiatsite komplekte oli 3403, guašš- ja vesivärve 2006 komplekti, pinaleid annetati 525, sirkleid 466 ja koolikotte 30.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments