Rannarootsi keskuses annetati üle kahe tuhande koolitarbe

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Rannarootsi keskus

10.-13. augustil kogusid Selverites 595 vabatahtlikku heategevuskampaania „Lapsed Kooli!“ raames 51 789 koolitarvet, mis antakse lasterikastele peredele üle veel enne kooli algust.

Kõige rohkem annetusi tehti Tartu Veeriku Selveris 2449 ühikut, Saare Selveris Saaremaal 2374 ühikut ning Rannarootsi Selveris Läänemaal 2064 ühikut.

Eesti Lasterikaste Perede Liidu (ELPL) president Aage Õunap: „See on uskumatu kogus koolitarbeid, mitte ühelgi  varasemal aastal, mil oleme seda kampaaniat teinud ei ole inimesed nii palju annetusi teinud. See on võimalik tänu vabatahtlikele keda oli ligi 600 ning Eestimaa inimestele, kes hoolivad meie lastest ja meie laste tulevikust. Suur tänu kõikidele, kes panustasid oma aega või tegid heateo annetusena“.

Lapsed Kooli kampaania käigus koguti kõige enam vihikuid ja kaustikud 20 765 tükki, sellele järgnesid harilikud pliiatsid 4534 ning värviliste pliiatsite komplektid 3403, guašš ja vesivärvid kokku 2006 komplekti, pinaleid annetati kokku 525, sirkleid 466 ning koolikotte 30 tükki.

Kõigis Eesti maakondades läbiviidava heategevusliku kampaania „Lapsed kooli!” käigus paluti inimestel kinkida koolitarbeid nende perede toetuseks, kus kasvab neli või enam last. Kogutud koolitarbed lähevad jagamisele just selle piirkonna perede vahel kus asjad koguti. ELPL liikmesorganisatsioonid on kaardistanud abi vajavad pered ning koolitarvete jagamist on tänaseks juba alustatud.

ELPL korraldas kaheksandat aastat kampaaniat „Lapsed kooli!“, mille eesmärgiks oli toetada lasterikkaid peresid. Vabatahtlike abiga koguti koolitarbeid 39 Selveris üle Eesti.

ELPLi kuulub 19 organisatsiooni, kes koondavad enda alla pered, kus lapsi kasvamas neli või enam.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
14 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ohoo
6 aastat tagasi

Suht kummaline. Jah, lastel peaks kõik olemas olema, aga samas, lasterikkad pered saavad kuus päris palju abi ka riigilt rahalises mõttes. Palju kehvemas seisus on minu arust 2-lapselised pered, kus sissetulekud ei ole eesti keskmise kanti. Kui saad omale palju lapsi, peaksid arvestama ka sellega, et sul oleksid vahendid, millega neid kasvatada. Ei saa aru sellest suurperede poputamisest. Lapsi peaks saama endale ikka vastavalt võimalustele ja võimetele. Justkui 4-lapselise pere lapsed oleksid priviligeeritumad kui 2-lapselise pere lapsed. Kahju nendest lastest, kes kaubanduskeskustes kerjama peavad. Lapsevanemad, miks te ise midagi ei tee, et oma elujärge parandada? Mul 2-lapselise pere pereemana ei… Loe rohkem »

!
6 aastat tagasi
Reply to  Ohoo

Nõus! Huvitav ongi see, et selle 300 euro juures,mis iga kuu riik juurde maksab ei suudeta lastele ca 20 euro väärtuses koolitarbeid osta. Siis peab küll pere majandamises midagi väga viltu olema. Ei poolda seda riigi poliitikat, kus pere 1-2 laps on ilma tähelepanuta.

Linnaviletsus
6 aastat tagasi

Masendawww

Suli
6 aastat tagasi

Paar nädalat tagasi pidasid kohtunikud Kuressaare lossis pidu eelarvega 100 tuhat maksumaksja raha. Politsei ja piirivalve amet ostab sadade miljonite eest uusi püstoleid, kusjuures alles 2a tagasi osteti samuti uued püstolid Walter, mis ei pidanud nüüd sobima. Samuti ostetakse politsei ja piirivalve ametnikele uued saapad maksumusega 250€ paar. Sellise raha eest saab tavainimene minimaalselt 5 paari saapaid, aga meil on nii rikas riik ja osad kodanikud priviligeeritud seisuses. Nüüd saadetakse lapsed koolitarbeid kerjama.

ja
6 aastat tagasi
Reply to  Suli

paljulapselised said min 300 eurot kuus juurde

Linnaviletsus
6 aastat tagasi

Kerjamine pidawat ju keelatud olema…

Y
6 aastat tagasi

Lapsed soovivad ise suurima heameelega kampaanias osaleda,aga inimeste enda suhtumine kampaania läbiviiate vastu on mõneti väga tülgastav-kui ei soovi flaierit siis võiks seda viisakalt öelda mitte tänitada -olgem üksteise vastu viisakad

ka linnakodanik
6 aastat tagasi

aga mind häirivad need noormehed, kes pensionifondidest tahavad kogu aeg rääkida. No ei taha nendega suhelda, ja peab ütlema, et ega nad ei jäta sind rahule, kui hetkekski silmside on juba tekkinud. Väldin selverit.

juss
6 aastat tagasi

Saada nad p.rse! Kohe jätavad rahule!

Nii käib asi.
6 aastat tagasi

Hea nipp! Kui läheneb mulle pensionifoni inimene, kes soovib pakkuda pensionisammast. Vastus mul kõik juba tehtud samas pangas. Ja piisabki sellest, et jätab rahule. (Tegelikult pole mul ühtegi sammast tehtudki, ega ei kavatsegi)

Ain
6 aastat tagasi

See, kuidas vanemad olid kupatanud oma lapsed flaiereid jagama ei ole tõesti ilus. Enamus neist lastest oli hirmunud olekuga. Kahtlen selles, et täiskasvanuid võtta ei olnud, aga lihtsam on ju oma lapsi ära kasutada. See pilt rikub siira kampaania eesmärgi.

Ludvic
6 aastat tagasi
Reply to  Ain

vot see mind häiriski ja mul oli kahju vaadata

Ludvic
6 aastat tagasi

Jah ka mind see häriis nii ei ole eetiline!

Linnakodanik
6 aastat tagasi

Isiklikult arvan,et seda kampaaniat peaks läbiviima täiskasvanud,Mitte ei seisa lapsed plakatitega,nagu see toimus Rannarootsi Selveri juures.