Suurperede liit otsib aasta suurpere

Möödunud aastal võitis tiitli kuuelapseline perekond Alev Võrumaalt. Foto: suurperede liit
Möödunud aastal võitis tiitli kuuelapseline perekond Alev Võrumaalt. Foto: suurperede liit

Läänemaal elab 73 nelja ja enam lapsega perekonda. Eesti lasterikaste perede liit kutsub Läänemaa elanikke üles tegusaid ja inspireerivaid perekondi märkama ning neid 10 000-eurose stipendiumiga aasta suurpere konkursile esitama.

Lasterikaste perede liidu presidendi Aage Õunapi sõnul on möödunud aasta pakkunud peredele küll suuri väljakutseid, kuid kinkinud rohkelt võimalusi perekeskseks ajaviitmiseks ja üksteise jaoks olemas olemiseks. „Kodudest on saanud koolid, lasteaiad ja huviringid ning pea iga lapsevanem on omandanud täiskohaga lisatöö õpetaja, treeneri või juhendajana,“ ütles Õunap.

„Suurpered on nutikad – jõud ühendatakse, üksteist aidatakse ning üheskoos saavad kodused toimetused kiirelt tehtud. Aasta Suurpere tiitliga soovime tänada hakkajat perekonda, kes on vaatamata keerulise ajale suutnud säilitada positiivse meele ning olnud eeskujuks ka teistele perekondadele,“ lisas Õunap.

Bigbanki Eesti juhi Jonna Pechteri sõnul suurendati tänavu stipendium rekordilise 10 000-euroni ja selle eesmärk toetada laste huvitegevust, pakkuda võimalusi õppimiseks ja arenemiseks. „Suurtel peredel on palju põnevaid ideid ja soovime, et need saaks teoks ning unistused täide viidud,“ ütles Pechter.

Aasta suurpere konkurss toimub tänavu kahteteistkümnendat korda. Konkursist on oodatud osa võtma kõik tegusad ja toimekad nelja või enama lapsega perekonnad. Kandidaate aasta suurpere tiitlile saavad esitada 19. aprillini kõik– perekonnad ise, suurpere töökaaslased, pereliikmed, tuttavad ja sõbrad. Selleks on vaja täita lasterikaste perede liidu veebilehel ankeet. Aasta suurpere selgub emadepäeval, 9. mail.

Mullu osales konkursil 76 peret, tiitli võitis kuuelapseline perekond Alev Võrumaalt. Toimekas perekond elab isa Aivo poolt vanasse koolimajja rajatud moodsas kodus, kuhu mahub lisaks ka šokolaadivabrik koos kodukohvikuga.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
rahapesu
3 aastat tagasi

Paanika ühiskonnas, ei olegi suurperet, veel vähem on, keda autasustada! kuidagi peab ju olemasoleva raha välja kantima..

Isikuandmed
3 aastat tagasi

10 000 euri eest kätte saada. Paneb mötlema… see panga palagan. Riik laseb rahvast lüpsta ja siis veel lollitada nende kampaaniate kaudu.

Harald
3 aastat tagasi

Kas mina tohin olla? 😍
Mul 5 poissi
Olen nad oma rinnaga üles kasvatanud…

naine
3 aastat tagasi

millal meil lõpetatakse see aasta isa-ema-pere otsimine ? See pole normaalne….

Miralda
3 aastat tagasi

Helistage Mailisele!

Jaan
3 aastat tagasi

Ja kui see pere leitud mis siis saab? Algab üks meediapeks ja lõpuks ka trellid.
Kardan kohe neid valimisi aasta-kasuemad, suurpered, aasta-isad.

Nojah
3 aastat tagasi
Reply to  Jaan

Täielik lollus arvata, nagu ausaid ja häid vanemaid enam ei oleks.

käänaja
3 aastat tagasi

otsib suurpereT