Lääne Elu paberleht 12. jaanuaril

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Maria Pia Quintana Ponce naudib Kullamaal lund ja elu Eesti "õe" Sandraga. Foto Katrin Pärnpuu
Maria Pia Quintana Ponce naudib Kullamaal lund ja elu Eesti "õe" Sandraga. Foto Katrin Pärnpuu

Haapsalu vanalinnast kaob järjekordne kauplus, kui Ehte 2 majatarvete pood kolib lähiajal endisesse teenindusmajja. Omanike sõnul on uues kohas lihtsalt rohkem inimesi liikvel. Lugu saab lugeda siit.

Kolme Haapsalu linnaliini piletihind tõuseb 58 sendilt 70le. Kuukaardi hind kerkib vaid 2 senti.

Põhja-Läänemaa valdade ühinemisplaan saab üha rohkem toetust. Möödunud aasta lõpus Oru valla ettepanekust Ridalale veerema läinud ühinemisaruteluga on nüüd liitunud Taebla, Risti ja tõenäoliselt Nõva.

Ajakirjanik Hanna Miller kirjutab arvamusküljel, et Vene turistile Vene laada korraldamine on natuke kohatu. Mis tunne oleks eestlasel, kui teda Pihkvas võetaks vastu Eesti kultuuriprogrammi ja eestipärase laadaga?

Kuna majandusminister Juhan Parts on vihjanud, et peale maavalitsuse ja Haapsalu linna ei huvita Haapsalu raudtee taastamine eriti kedagi, kutsus Haapsalu möödunud aasta lõpus teised Läänemaa omavalitsused oma meelsust näitama. Nüüd on selge, et tuleval neljapäeval tuleb Haapsallu ühispöördumist vastu võtma esindus igast Läänemaa vallast.

Haapsalu kinnisvaraturg erineb ülejäänud Eestist – nii suurt lõhet kui müüja küsitava hinna ja ostjale sobiva hinna vahel pole üheski teises Eesti väikelinnas. Lugu saab lugeda siit.

Tööpuudus Läänemaal küünib vaevu üle viie protsendi. Majanduskriisi põhjas oli siinne tööpuudus üle 15 protsenti. Veel aasta tagasi küündis tööpuudus Läänemaal üle kuue protsendi.

Juba Eestisse vahetusõpilaseks sattumine oli Uruguay neiu Maria Pia Quintana Ponce’i jaoks suur seiklus, aga maanduda Kullamaal?

Mis olukorras on Eestis aasta lind nurmkana?

RMK vahetab metsnikud metskorraldajate vastu.

Raamat legendaarsest kunstnikust Helju-Laine Zarnet Zauramist.

Päevikut pidas majandusajakirjanik Andrus Karnau.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
rõõmsakene
11 aastat tagasi

kui sa pessimist juba oled, siis võid ju mõelda, kas üldse tasub elada? Teadagi, millega see lõpeb.

rõõm, rõõm, rõõm
11 aastat tagasi

jälle avatakse uus kauplus, uued töökohad, konkurents, mis viib hinnad alla, just sellist eestit ma tahangi, ülim õnnetunne valdab mõeldes pilvitule tulevikule

RH
11 aastat tagasi

Ja minule ei meeldi sugugi Juhan Partsi, netiinimeste keelepruugis “onu Juhani” vihje. Ega ta näe oma ninaotsast (ja Tallinna lähiümbrusest) kaugemale.

Merike
11 aastat tagasi

Kurb, väga kurb… Võin ainult nentida, et uues kohas on küll rohkem inimesi liikvel, aga sama palju on ka konkurente – majatarbeid müüvad nii kaubamaja kui Rimi, ja Šhangai kauplus ei pidanud seal kuigi kaua vastu, kuigi kauples sisuliselt sama kaubaga. Inimene ostab sealt, kus mugavam, ja koos toiduga võtab ka selle seebi ning prügikoti samast poest…. Vanalinna elanikuna olen väga kurb, sest käin teadlikult ja hoolega ostmas just vanalinna majatarvete poest oma igapäevast tarbekaupa. Ja veel kurvem olen, kui see kauplus üsna lühikese aja pärast ikkagi kinni pannakse ka seal uues kohas. Tiimari oleks ka kindlasti vanalinnas paremini müünud… Loe rohkem »

NT
11 aastat tagasi

Äri on äri. Koht maksab.