12

150aastane kauplus kaob vanalinnast

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Aadressil Ehte 2 alustas M. Matvey segakauplus 1850. aastal. Seni viimane majatarvete poe pidaja selles majas on AS Jare. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu tagalinnas jäävad tühjaks ruumid, kus on üle 150 aasta müüdud kodukaupa, kui Ehte tn 2 alumiselt korruselt kolib ära majapidamistarvete pood.

“Vanalinnas on liikumist vähe, peaaegu üldse mitte,” nimetas poodi pidava ASi Jare omanik Gaido Virosiim kolimise põhjuse. “Paljud ütlevad: oleks te linnas.”

Ostjate käimisteedest jääb Virosiimi sõnul eemale ka ettevõtte teine äri, värvipood Nurme tn 1. Poed kolivad kokku vanasse teenindusmajja +–Elektroonika ja Shanghai endistesse ruumidesse. Kuna poepinda tuleb palju, tahab omanik sortimenti laiendada, hakates müüma ka sanitaartarbeid. Mõne nädala pärast avatavas kaupluses saavad tööd mõlema väikese poe kuus müüjat.

Ehte 2 kinnistu omaniku, RC Majad OÜ juhatuse liige Riina Cohen ütles, et tal on poe väljakolimisest kahju ning ta kavatseb teha kõik, et ruumid tühjaks ei jääks.

“Viimane, mida ma tahan, on mustad aknad,” ütles ta. Cohenil on ruumidega plaane, aga neist on tema sõnul praegu vara rääkida.

1897. aasta aadressiraamatus oleva reklaami järgi tegutses Ehte 2 ruumides 1850. aastast M. Matvey segakauplus. Ehte 2 kinnistu on praegu ka müügis.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Katariina
Katariina

Jah,väga kahju.Tegelikult ma natukene imestan Haapsalus seda et kedagi ei huvita se asi kuidas saaks Haapsalu vanalinna arendada.Meie panime oma väikese korteri vanalinnas nädalate kaupa üürile ja ilmutasime soomes.Koik nädalad olid broneeritud.Näiteks nagu Story kelder,kui kena vaade terassilt oleks ja korralik kokk ja klienditeenindaja päästaks väga palju.Aga eestlane ütleb ikka et mis neil ikka veel vaja on ja jäätaksegi koik head kohad arendamata.

Juss
Juss
Loo pealkiri on eksitav. Selles kaupluses ei ole 150 aastat kodukaupu müüdud. 90.aastate alguses müüs seal hr. A.Holm sõiduautosid Peugeot. Ja mis puutub AS Jaresse, siis kunagi rentis ta ju kaubanduspindu Uuemõisa Ärikeskuses ja peale seda kui tolle majaga tehti teised otsused, alustas ta tegutsemist majas Ehte 2.Kurb küll, et nii on läinud. Ei hakka Vanalinn elama talvel, kui seal pole tõmmekat. Kunagi 1990.aastal korraldati hoonestuskonkurss politseimaja kõrvale ja auhindki oli tolle aja kohta aukartustäratav- 10 000 SEK-i. Zürii kuhu kuulus ka linnaametnik T.Padu valis võitja välja ja sinna see kõik jäi… Jälle kahju, et see ettevõtmine nii hääbus. Oli… Loe rohkem »
Liis
Liis

Maruhea kommentaar!

Kahju
Kahju

Parima valikuga ja hea teenindusega armsaks saanud pood, juba aastakümneid oli seal (vahepeal küll paus).

Klient
Klient

Asi pole asukohas vaid selles mida ja kuidas müüakse. Sai täna käidud Antiigilaos – äärelinnas täiesti kõrvalises kohas, mis oli aga rahvast täis. Ega veneaegse mentaliteedi ja kaubavalikuga polegi võimalik poodi pidada, olgu asukoht mistahes hea.

sander
sander

kus see Antiigiladu asub?

Mina
Mina

Jalaka 78, seal kunagi oli värvipood, hiljem pesumaja.

mõni
mõni

tallinna ministeerium võiks sinna nüüd kolida, näiteks sotsiaalse sidususe ministeerium või raudtee taastamise ministeerium

Kohalik
Kohalik

Raudtee taastamise ministeerium on hea mõte:)

linnakodanik
linnakodanik

90-nendate algul müüdi seal poes autosid. Loomulikult on kahju, et üks maja vanalinnas jääb jälle tühjaks. Nukraks teeb see linna väljasuremine, varst hakatakse ka elumaju lammutama.

endine linnlane
endine linnlane

Mika mitte proovida toidupoodi?Kõik on justkui koondunud linnast välja.On vaid alles Vanalinnapood.Konkurente peaks olema.See maja asub väga heas kohas.

Tont.
Tont.

Tore kauplus oli ja ka maja on ilus. Viimati ostsin sealt kuu tagasi aukudega kulbi,millega pelmeene püüda….Aga rahaga inemene tahab ju poe/kõrtsi treppi autoga saada. Võib-olla mõni riigiasutus näiteks Ehte tänava endise maaparandusvalitsuse majast ?

wpDiscuz