Eestis peetud jalgpalli finaalturniiri jälgis üle 14 miljoni televaataja

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Kreeka ja Hispaania vahelist professionaalselt mängitud jalgpallimatši tuli Haapsalu staadionile jälgima 1350 inimest. Foto: Arvo Tarmula
Kreeka ja Hispaania vahelist professionaalselt mängitud jalgpallimatši tuli Haapsalu staadionile jälgima 1350 inimest. Foto: Arvo Tarmula

Eesti jalgpalli liidu teatel vaatas suvel Tallinnas, Rakveres ja Haapsalus peetud U–19 noormeeste Euroopa meistrivõistluste finaalturniiri kohtumisi üle maailma 14 046 962 televaatajat.

Suurvõistluse telepilti vahendas 9 kanalit, teiste seas Eurosport ja Eesti Televisioon. Eesti koondise kohtumistest sai osa 1,74 miljonit inimest.

“UEFA ennustas enne turniiri televaatajate arvuks 11 miljonit. Et see number tegelikult 14 miljoni piiri ületas, oli positiivne üllatus,” märkis Eesti Jalgpalli Liidu peasekretär Anne Rei. “Turniir täitis oma eesmärgi, sest aitas Eestit ning mänge võõrustanud linnu laialdaselt tutvustada – mäletatavasti olid ülekannete alguses 30-sekundilised klipid Tallinna, Haapsalu ja Rakvere kohta.”

3.–15. juulini 2012 Tallinnas, Rakveres ja Haapsalus toimunud U-19 Euroopa meistrivõistluste finaalturniiri 15 kohtumist külastas staadionidel ühtekokku 46 412 pealtvaatajat.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments