Kreeka–Hispaania kohtumist vaatas Haapsalu staadionil 1350 inimest

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Kreeka ja Hispaania koondised enne mängu Haapsalu staadionil. Foto: Arvo Tarmula
Kreeka ja Hispaania koondised enne mängu Haapsalu staadionil. Foto: Arvo Tarmula

Eile Tallinnas, Rakveres ja Haapsalus alanud U-19 Euroopa meistrivõistluste finaalturniiri külastas esimesel päeval 11 138 pealtvaatajat, teatas Eesti jalgpalli liit.

Lillekülas peetud Eesti–Portugali mängule elas kaasa 6691 inimest, Kadriorus toimunud Inglismaa–Serbia matši käis vaatamas 1270 huvilist, Haapsalu linnastaadionile tuli Kreeka–Hispaania kohtumist jälgima 1350 ja Rakvere linnastaadionile Serbia–Prantsusmaa mängu vaatama 1827 inimest.

“Täname kõiki pealtvaatajaid, kes avapäeval staadionil käisid ja oma aktiivse kaasaelamisega tõelise turniiri tunde tekitasid,” ütles U-19 EM-finaalturniiri direktor Anne Rei. “Nii osalevad koondised kui ka UEFA olid väga rõõmsad, et Eesti publik selliselt kaasa elas ja ma loodan väga, et reedel on tribüünidel veel rohkem inimesi.”

U-19 EM-finaalturniiri teine mängupäev on reedel, 6. juulil. Eesti koondis kohtub siis kell 17 Kadrioru staadionil Kreekaga, teine Tallinnas peetav mäng algab kell 20, kui Lillekülas on vastamisi Portugal ja Hispaania. Haapsalus algab kell 16.30 Prantsusmaa ja Horvaatia kohtumine ning Rakveres kell 17.30 Serbia–Inglismaa mäng.

3.–15. juulini Tallinnas, Rakveres ja Haapsalus peetav kuni 19aastaste noormeeste Euroopa meistrivõistluste finaalturniir on Eesti spordiaasta suursündmuseks. U-19 EM-finaalturniir on Eesti jaoks ajalooline sündmus, sest tegemist on esimese jalgpalli EM-finaalturniiriga Eestis ning ühtlasi on see esimene kord, mil Eesti jalgpallikoondis mängib EM-finaalturniiril. Euroopa meister selgub 15. juulil Lillekülas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments