Jalgpalli EM täitis staadioni rahvaga

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Kreeka ja Hispaania vahelist professionaalselt mängitud jalgpallimatši tuli Haapsalu staadionile jälgima 1350 inimest. Foto: Arvo Tarmula
Kreeka ja Hispaania vahelist professionaalselt mängitud jalgpallimatši tuli jälgima 1350 inimest. Foto: Arvo Tarmula

Kuni 19aastaste EMi finaalturniiri esimesel kohtumisel Haapsalus võitis Hispaania Kreekat 2:1. Teisipäevaõhtust kohtumist jälgis 1350 inimest.

Hispaania domineeris esimesel poolajal. Skoori avas Jesé Rodrķguez 30. minutil, järgnes Derik Osede värav 40. minutil.

Mängu pealtvaatajana jälginud Lõuna–Läänemaa JK treenerile Jaanus Getreule meeldis Kreeka mängustiil rohkem.

„Nende suur hingestatud soov tulla 0:2 kaotusseisust välja andis hästi mängitud teise poolaja,” ütles Getreu.

Mängu teises pooles õnnestuski Kreeka koondisel end kokku võtta. Dimitris Diamantakos lõi 66. minutil Kreekale ainsaks jäänud värava.

Hispaania teise värava autor Derik Osede nentis Lääne Elule, et mäng Kreekaga oli siiski raske. Nii Hispaania koondise peatreener Julen Lopetegui kui ka tema Kreeka kolleeg Kostas Tsanas kiitsid aga Haapsalu mänguväljakut.

„Väga, väga head tingimused — väljak on hästi niisutatud,” ütles Lopetegui. Sama nentis Hispaania väravakütt Osede. Platsi ja korraldust kiitsid ka kaks Kreeka mängijat.

„Mind on ennegi hämmastanud, et Haapsalu staadioni muru on täielik maailmaklass,” ütles Getreu. „Niivõrd hästi hooldatud.”

Ka pealtvaataja Eve (36) kiitis korraldust. „Ülivinge!” ütles ta. „Sellist asja pole ju siin varem olnud! Vedasin kõik [pereliikmed] kohale, äkki hakkab külge,” avaldas Eve lootust, et nüüd nõustuvad lapsed jalgpallitrenni minema.

Hispaania treener Lopetegui ei soovinud ennustada, kes jõuavad finaali. „Mõtleme matš korraga,” sõnas ta.

Kreeka treener Kostas Tsanas ütles, et vastaseid nad ei karda: „Ainus, mida karta, on meie enda halb vorm.”

Pealtvaatajaid oli staadionil nii palju, et veerand tundi enne mängu algust pidid turvamehed täis saanud tribüünikohti ümber jagama. Linnavalitsuse sporditöö juhi Veiko Pärnaste sõnul tekkis probleem, et inimesed istusid broneeritud kohtadele. Lisaks tuli klubide skaute, kellele olid kohad broneeritud, Haapsallu rohkem, kui esialgu arvati. Sajad pealtvaatajad pidid leppima väljakuäärse seisukohaga. „Hispaania võidab, nende tempo on hea,” ütles pealtvaataja Kristo (27) teise poolaja alguses. „Ilmselt Eesti noored kaasas ei jõua käia.”

End jalkafänniks tituleerinud 7aastane Ralf ütles, et tema lemmik alanud turniiril ongi Hispaania, sest nende koondise värvid meeldivad talle.

Ralfi mängu vaatama toonud Tõnu (52) hoiab küll Eestile pöialt, kuid ka tema leidis, et küllap eestlased saavad pähe ja favoriit on Hispaania.

„Lihtne on olla ühe tugeva poolt, aga hea on hoopis sutsuke nõrgemate potentsiaali jälgida,” ütles Getreu.

Lapsed, kes teenisid mängu ajal pallipoiste ja saatjatena, said oma ülesannetega ladusalt hakkama. Lapsi juhendanud Läänemaa JK treeneri Mart Pulsti sõnul võtsid pallurid ise poistel käest kinni ja laste näod lõid särama. Noorim pallurisaatja oli vaid neljane. „Ta ise väga tahtis tulla, sellepärast võtsime,” ütles Pulst. „Tundus, et tema oli kõige julgem ka!”

Getreu sõnul on sellised kõrgtasemel mängud koju kätte tooduna hea õppetund kohalikele treeneritele ja jalgpallilastele.

„Näha, mismoodi 19aastased kutid mängivad — milline palli valdamine, milline paigas tehnika!” lisas ta.

Järgmine mäng on reedel, kohtuvad Prantsusmaa ja Horvaatia.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Rene
11 aastat tagasi

Ma nii tubli ikka 🙂