Tarmo Paio kahjustas politsei mainet

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Tarmo Paio töötas 2012. aasta 2. novembrini Haapsalu politseijaoskonna patrullteenistuse vanemana. Foto: Arvo Tarmula
Tarmo Paio töötas 2. novembrini Haapsalu politseijaoskonna patrullteenistuse vanemana. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu politseijaoskonna endine vanemkomissar Tarmo Paio lubas eraisikul end mõjutada ja mõjutas omakorda teist politseiametnikku karistuse määramisel, tuvastas politsei sisejuurdlusbüroo.

Paio jättis oma käitumisega eraisikule mulje, et politseid võib oma suva järgi mõjutada, ja seadis kahtluse alla politseiorganisatsiooni erapooletuse, teatas Lääne prefektuuri pressiesindaja Kristi Kais.

Politsei maine kahjustamine vääritu teoga on politsei ja piirivalve seadusega keelatud. Tarmo Paio vabastati Haapsalu jaoskonna patrullteenistuse vanema ametist novembri alguses.

Paio esitas otsuse kohta vaide, kuid möödunud aasta viimaseks päevaks otsustas sisejuurdlusbüroo vaide rahuldamata ja karistuse jõusse jätta.

„Võime oletada, et järgmiseks pöördub Tarmo Paio kohtusse. Selleks on tal aega otsuse kättesaamise päevast alates 30 päeva,” teatas Kristi Kais.

„Ei oska kommenteerida, sest ei ole ise näinud seda otsust, sellega tegeleb advokaat,” ütles Paio Lääne Elule üleeile lõunal.

Tarmo Paio asjus käib ka kriminaalmenetlus saladuse hoidmise rikkumises. „Prokurör ei ole jõudnud tegelda, see on selle aasta alguse teema,” sõnas prokuratuuri Lääne talituse pressiesindaja Annely Erm eile.

Kuni ei ole süüdistust esitatud või esitamata jäetud, ei saa prokuratuur täpsemalt rääkida, millises pahateos Paiot kahtlustatakse.

Süüdimõistva otsuse korral ei saa Paio enam avalikus teenistuses töötada.

Haapsalu politseijuhi Margus Kaldma sõnul on tegemist kahe eraldi, kuid omavahel läbipõimunud looga.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
24 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Elisabet
9 aastat tagasi

Ma ei saa aru, miks on vaja iga politseiga seotud artiklit kommenteerida, et politsei on nõrk jne. Milleks on vaja maha teha? Kui politseid ei oleks olemas, jookseksid pätid ja kurjategijad vabalt ringi elupäevade lõpuni ja rikuksid teiste inimeste elusid. Mis te hakkaks siis omakohut pidama ja pätte jalgupidi puu otsa siduma, et need kurja ei saaks teha? Mõelge enne, kui midagi maha hakkate tegema. Ausalt on kehv tunne teiesuguste pärast, kes politsei tööd ei hinda.
Lihtsalt lihtne on lugeda üks artikkel läbi ja seda allpool kommenteerida kui nõme ja mõttetu kõik on. Aeg suureks kasvada, eestlased.

Mõmmi
10 aastat tagasi

Kurat Tarmo mis siis nüüd? Sittusid endal margi täiega täis. Tore sind vahepeal telekast näha kus sa vist pohmakas näoga ühes seriaalis vinget võmmi mängid. D…

Lembit Kuusk
10 aastat tagasi

Käis korra rekkaga Saksas klouni mängimas ja sai täiega persest:)) Nüüd nühib Soomes ehitusel tööd teha, et KIA,D KÄEST ÄRA EI VÕETAKS.IRV Kohe näha, et hirmus tähtis mees… nägu ka sedamoodi pildilt paistmas:))

bmw plokikaan
10 aastat tagasi

Mis sellest töllmokast saand on,suure kisaga igasugu kriminaaluuringuid algatatud ja nüüd vaikus,aga jah ega siin suurt imestada pole………….

Ajuhans
11 aastat tagasi

selle pildi järgi täpselt näha,tugev pohmakas kallal,aga mis parata,tuleb teenida rahvast,kes siis veel eeskuju näitab………….

inimene
11 aastat tagasi

Vabandage minu kirjavigade pärast, aga kindlasti saite sõnumist aru ja püüate kõikki eelnevaid kommenteerimisi olematuks teha.

Tont.
11 aastat tagasi

Üldiselt peaks Haapsalus uus pollitseipealik olema. Pole normaalne,et pole julgust eravärvides autodega patrullida….Siis oleks pilt hoopis teine. Aga ma saan aru ka politseinikest- püüad paari kuuga pätid kinni ja tuleb tööpuudus….

Kriitikule
11 aastat tagasi

Kirjaoskamatus ei ole võrdeline rumalusega.

Kriitik
11 aastat tagasi

Aastavahetuse “Tujurikkuja” sketš «Onu Heino» on just sinusugustest inimestest, eelmine kommenteerija ja mina arvasin, et selliseid inimesi Eestis on vähe nagu seal sketšis. Olen naiivne.

inmene
11 aastat tagasi

Kriitik oskab persepeal karvade järjestust paikka seada,süvenematta mis seal sees toimub!!

kodanik
11 aastat tagasi
Reply to  inmene

“inmene” on tõenäoliselt “inimene”. Süvenematta käib ühe t-ga. Seada,süvenemata on kaks sõna, mis tähendab, et koma järel peab olema tühik. Paikka käib ühe k-ga. Ühest hüüumärgist piisab täiesti.
Kriitikuga nõus – kohati on selliste idikate ila tõesti päris piinlik lugeda.

meditsiinihunt
11 aastat tagasi
Reply to  kodanik

agga ää loe siis tubli et aru said,,,,,,,,,,,,,,,,,, kas tahad veel kommasi või