Lääne Elu paberleht 15. novembril

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Foto: Katrin Pärnpuu

Liikluseksami vastuvõtjat kahtlustatakse altkäemaksu võtmises

Haapsalu liiklusregistri büroo nüüd juba endist ametnikku kahtlustatakse altkäemaksu võtmises. Ametnik, kelle ülesanne oli riiklik sõidueksami vastuvõtmine, viidi oma töökohalt käed raudus minema 26. oktoobril. Prokuratuuri pressiesindaja sõnul on hetkel käimas kriminaalmenetlus, mille raames on ühele inimesele esitatud kahtlustus altkäemaksu võtmises, viiele inimesele aga selle andmises või vahendamises.

Kadunud on paarkümmend jahikeeluteatist

Keskkonnaamet võis õigel ajal jahiseltsidele saatmata jätta rohkem kui ühe jahikeeluteatise. Oktoobri lõpus tuli päevavalgele, et Haapsalu jahiseltsi mehed pidasid maal, mille omanik oli sellel jahipidamise keelanud. Omaniku saadetud jahikeelutaotlus oli keskkonnaametis kaduma läinud. Nüüd on selgunud, et kaduma on läinud jahikeelutaotluste arv on arvatust suurem. Kui jahihooaja alguses oktoobris oli jahimeestele teada laias laastus kolm jahikeeluala, siis nüüd on Lääne Elule teadaolevalt neid üle 20.

Teadlased uurisid Jaani kiriku altarit

Teisipäeval turnisid kaks kunstiakadeemia õppejõudu ja üks tudeng ümber Haapsalu Jaani kiriku altari, et kujundada oma seisukoht altari restaureerimise kohta. Altarit lähemalt uurides saadi kinnitust sellele, et Eesti ainus paekivialtar on varem olnud palju värviküllasem. Uuringu tulemusena valmib restaureerimisettepanek, altari korrastamist tahetakse alustada järgmisel suvel.

Tippjuht jagas seltsiinimestele nõuandeid

Läänemaa seltsiinimestele kõnelemas käinud endise Estonian Airi juhi Andrus Aljase hinnangul tormavad paljud meie vabaühendused platsil ringi, teadamata, kus on värav. Et seda vältida, tuleb endalt küsida, mille ärategemisega organisatsioon tegeleb, mis probleemi ühiskonnas lahendab, rääkis ta.

Jalgpallikuulsus lõpetas Lõuna-Läänemaa jalgpallihooaja

Lõuna-Läänemaa jalgpallilaste hooaja lõpupeo muutis põnevamaks üllatuskülaline, Nõmme Kaljuga Eesti meistriks kroonitud Kristen Viikmäe. Juba 17aastaselt Eesti koondises debüteerinud külaline pani lastele südamele korralikku õppimist koolis ja kohusetundlikku treenimist.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
haapsalu elanik
11 aastat tagasi

ma ei saa selle konstaabli jutust mitte ,midagi aru segast peksad vä kui tahad midagi öelda siis räägi üks jutt mis on jutt,

konstaabel viljar
11 aastat tagasi

Sellepärast viidigi töölt käed raudus minema, et mõni jobum asjaga seotud kolleeg seda näeks ja aru pähe võtaks. Võiks koos Paioga kinni minna oleks väga hea meel. Tähtsad ja targad tegelased kes poosetasid mööda linna nüüd aga munamaitse ilmselt suus. Peab ikka tola olema ,et mingi autokooli althõlma rahaga jamada. See näitab ikka taset:))

Küsimus
11 aastat tagasi

“Ametnik, kelle ülesanne oli riiklik sõidueksami vastuvõtmine, viidi oma töökohalt käed raudus minema 26. oktoobril.”

Ja sinnamaani oli inimene võimeline töökohal viibima ilma käeraudadeta. Miks just käeraudades peab ära viima? Kas sellepärast, et süütunde surve oleks kohe suurem? Kuidagi imelik mõelda. Või oleks see isik, kirves käes, kliente ähvardanud – jah, siis küll raudvõre ümber. Kes seletaks? Ehk Eesti Politsei on nii lahke. Aitäh, kui vastus tuleb. Kui on kellelegi hetk aega vastata.

kuidas
11 aastat tagasi

küll lähevad kaudma asjad riigiametites, ametnikud ka ju ise jahimehed

kaotajaameti
11 aastat tagasi
Reply to  kuidas

boss ka suur jahimees