Postimees: Lihula elanikud kardavad politseita jäämise pärast

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Lihula elanikud on nördinud, et linnast kaob politseijaoskond ning kardavad, et edaspidi võib esineda rohkem avaliku korra rikkumisi ja ka omakohut, kirjutab Postimees.

Lihula elanik Kaie veendunud on veendunud, et politsei ärakadumisega ääremaastub Lihula veelgi.

“Võibolla läheb edaspidi rohkem omakohtuks, kes teab,” kardab Kaie.

“Kaamerad pannakse käidavatesse kohtadesse, aga küll ulakad leiavad nurgataguseid, kus pahandust teha,” on kindel pensionär Marta Kokelmaa.

Noorte pärast on mures ka Lihula noortemajas töötav Kadi Liik. Samas tunnistab ta, et seni on politsei abi vähe vaja läinud.

Lihula politseijaoskond teenindab 5000 inimest Halinga ja Lihula vallas. Jaoskonda küll päris ei suleta, kuid sinna jääb alates detsembrist teeninduspunkt, kus võetakse inimesi vastu kord nädalas. Muudatus on tingitud sellest, et töötajaid on liiga vähe.

Samas pole kohapeal olnud piirkonnapolitseinikku juba aasta aega. “Ma usun, et kohalikud inimesed pole seda märganudki,” märkis Haapsalu politseijuht Margus Kaldma.

Kaldma ei näe Lihula politseijaoskonna muudatuses mingisugust tragöödiat, kuna Läänemaa on üks turvalisemaid paiku.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments