Politsei vabastas ametist vanemkomissar Tarmo Paio

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Tarmo Paio töötas 2012. aasta 2. novembrini Haapsalu politseijaoskonna patrullteenistuse vanemana. Foto: Arvo Tarmula
Tarmo Paio töötas 2. novembrini Haapsalu politseijaoskonna patrullteenistuse vanemana. Foto: Arvo Tarmula

* Kuigi Tarmo Paio ei tööta politseis juba poolteist nädalat, ei avalda politsei veel ametist vabastamise põhjust.

Novembri alul vabastas politsei Haapsalu jaoskonna vanemkomissari Tarmo Paio vääritu käitumise eest ametist. Lahtilaskmise täpsemat põhjust politsei ega prokuratuur ei avalda.

Samal ajal on Tarmo Paio asjus algatatud ka kriminaalmenetlus saladuse hoidmise kohustuse rikkumises.

Haapsalu politseijuhi Margus Kaldma sõnul on tegemist kahe eraldi, kuid omavahel läbipõimunud looga. Mõlemad menetlused said alguse oktoobris.

Sooritas vääritu teo

Politsei Lääne prefektuuri pressiesindaja Kristi Kaisi sõnul tuvastas polisei sisekontrollibüroo distsiplinaarmenetlusel, et Tarmo Paio on politsei ja piirivalve seaduse kohaselt toime pannud vääritu teo, st teo, mis on vastuolus kõlblusnormidega, eetiliste nõuetega või seab ametiasutuse halba valgusse.

Haapsalu politseijaoskonna juhi Margus Kaldma sõnul otsustati Tarmo Paio karistuseks 2. novembrist ametist vabastada.

Lääne ringkonnaprokuröri Indrek Kalda sõnul sai distsiplinaarmenetlus alguse kriminaalmenetlusena prokuratuuris. Menetluse käigus leiti, et tegemist ei ole otseselt kuriteoga ja on politsei enda otsustada, kas Paio on sobilik politseinikuna edasi töötama.

Millise vääritu teo Tarmo Paio sooritas, miks ta lahti lasti, ei öelnud Lääne Elule ei Margus Kaldma, Indrek Kalda, Kristi Kais ega prokuratuuri Lääne talituse pressiesindaja Annely Erm.

„Tegemist on küll lõpetatud asjaga, kuid siiski ei ole võimalik selle juhtumi kohta rohkem praegu infot jagada, sest inimesel on õigus otsuse peale 30 päeva jooksul kaevata,” põhjendas Kristi Kais.

Kahtlustatakse ka kriminaalkuriteos

Tarmo Paio asjus on algatatud ka teine kriminaalmenetlus. Nimelt kahtlustatakse, et Tarmo Paio on rikkunud karistusseadustikuga kehtestatud saladuse hoidmise seadust.

„Asi puudutas inimese eraelulist teavet. Kui kahtlustus osutub tõeks, siis esitatakse süüdistus ja on juba kohtu otsustada, kas ta on süüdi,” sõnas prokuratuuri pressiesindaja Annely Erm. „Kuna asi on kahtlustatava staadiumis, siis põhjalikumalt rääkida ei saa.”

Karistusseadustiku paragrahvi 157 alusel karistatakse teise isiku tervist, eraelu või äritegevust puudutava teabe avaldamise eest trahvi või kuni kolme aasta vangistusega.

Prokurör Indrek Kalda sõnul ei saa Paio süüdimõistva otsuse korral enam avalikus teenistuses töötada.

Tarmo Paio nentis eile Lääne Elule, et ei saa kumbagi juhtumit kommenteerida, sest nendega tegeleb advokaat. „Mõlemad asjad on kaevatud edasi,” lisas Paio.

Tarmo Paio tööd Haapsalu politseijaoskonnas patrullteenistuse vanemana teeb politseijuhi Kaldma sõnul praegu Andrus Kleeman.

Paio endise ametikoha täitmiseks on välja kuulutatud konkurss, avaldusi ootab politsei 20. novembrini ja Kaldma sõnul on neid juba ka esitatud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
72 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kohalik
11 aastat tagasi

haapsalus on vaid üks politseinik keda pole vist võimalik mingi nippiga ära osta teisi ma arvan et on see minu arvamus

TEADJA
11 aastat tagasi
Reply to  kohalik

Kui see tõesti on nii siis siit kivi KAPO kapsaaaeda.

elik lunde
11 aastat tagasi

olen kokku puutunud igati korrektne politseinik,ja siin riigis on vist kohtuinstants ka olemas ei mamsa kiviga lambist loopida

...
11 aastat tagasi

Noja mis me nüüd tegema peame ? Ise sa pole samamoodi enda nime siia pannud, nii et samad sõnad sulle !

Möku
11 aastat tagasi

Minult pole leida muud kui võlad ja tühi taara!

korisev
11 aastat tagasi

miks ma ei taipa, miks küll. Tarmo pea vastu!

kähisev
11 aastat tagasi

oli sul vaja nüüd jamada selliste asjadega? ütlesin kohe ,et lõpeta ära aga sa ei kuulanud. mis näoga sa kodustele nüüd otsa vaatad?

....
11 aastat tagasi
Reply to  kähisev

miks ta peaks nüüd teise näoga kodustele otsa vaatama ja üleüldse kõikidele teistele? Seni kuni pole olnud süüdimõistvat kohtu otsust on inimene SÜÜTU, saage aru juba, kuradi lollikari, mõelge enne kui midagi üldse rääkima hakkate !! :@

URMAS SEPI-ALIAS TAXIST
11 aastat tagasi

Siga leidis pori…. Laeval näeme hr Paio. Soome kutsub ja abikäsi on alati vaja.

SIMULANT
11 aastat tagasi

Mis sa Genga seal taidled ja PÄTTE kaitsed. Oma tütar samas majas tööl ja kardad, et on ka millegagi seotud? Ole parem vait paistad targem välja.

rott
11 aastat tagasi

Ja see sama tropp oli minu vastu kohus ekspeerdina,suure pohmakaga. Lääne Elus oli tema foto koos nädalalausega SIGA LEIAB POORI ALATI … Leidis Raisk,

Andrus
11 aastat tagasi
Reply to  rott

Haha, järgmine kibestunud pätt, kes ennast nüüd välja elab 😀

nojah
11 aastat tagasi
Reply to  Andrus

hmm… miks peaks pätt kibestunud olema…mõtle midagi paremat välja

Mari
11 aastat tagasi
Reply to  rott

õpi kirjutama rott

Tarmo
11 aastat tagasi

Lugupeetud kommentaatorid, ärge siis unustage kommenteerimise häid tavasid: Online kommentaaride hea tava lepe 1. Eesti Ajalehtede Liit toetab veebikeskkonnas kommenteerimisvõimalust kui demokraatlikku ilmingut ning peab kommentaariume ühiskonna vabaks võimaluseks diskuteerida erinevatel teemadel ilma toimetuse sekkumiseta. 2. Ajalehtede veebiväljaannete juurde loodud kommenteerimisvõimalust ei käsitleta ajakirjandusliku tegevusena ning seal avaldatud arvamused on lugejate seisukohad ning kajastavad ühiskonnas levivaid arvamusi, mille sisu eest ajalehed ei saa vastutada. 3. Arvestades tehnika arengut on võimalik kõigil isikutel, kellel on ligipääs internetile, levitada oma arvamust lugematule hulgale inimestele. Ajalehed ei peaks tegema kunstlikke takistusi tehnika arengust tingitud võimaluste kasutamisele. Samas arendamaks ühiskonnaliikmete vastutustunnet peavad kommentaatorid tunnetama… Loe rohkem »

nojah
11 aastat tagasi
Reply to  Tarmo

lugesin läbi, a nüüd on ununenud, liiga pikk loba:D täna enam lugeda rohkem ei saa, lugemise limiit on täis:S

Ants2
11 aastat tagasi
Reply to  nojah

To nojah: enam lapsikumalt ei annagi käituda nagu sa !

nojah
11 aastat tagasi
Reply to  Ants2

annab:D ise oled palju lapsikum. endal sul pole mingeid argumentegi ja tuled ässama, vat see on lapsik:D ja üldsegi, ära ülbitse, pelmeen:D

Ants2
11 aastat tagasi
Reply to  nojah

Kuule kallis inimene, vaata oma komentaare, sul on iga asja kohta midagi öelda… Sul endal pole täpselt samuti mingeid argumente.. Ilmselt oled üks kibestunud eluheidik kellel pole kellegagi rääkida ja elad ennast siin välja.