Juhtkiri: Kuidas kaotada usaldust

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Kui „Pealtnägija” tõi päevavalgele uudise, et politsei on kiirustrahve määranud taatlemata kiirusmõõtjatele tuginedes, tõmbas see käima kaks skandaali. Esiteks muidugi kõik need liiklustrahvid, mis tegelikult ei kehti.

Teine ja kindlasti mitte väiksem skandaal lahvatas politseijuhtide käitumisest. Tuli välja, et politseijuhid teadsid, mis on juhtunud, aga soovitasid selle maha vaikida, kinni mätsida.

Esimese kohta võib öelda, et juhtub. Teine on lubamatu, nagu loodetavasti mõistsid ka tagasi astunud prefekt ja politseijuht.

Eile sai Lääne Elu juhuslikult, kaudseid kanaleid pidi teada, et Haapsalu politseikomissar Tarmo Paio on vallandatud ja tema asjus on algatatud kriminaalmenetlus.

Kulus terve tööpäev, enne kui Lääne Elu sai aimu, mis Paio ametistvabastamise põhjustas. Ehk tõesti ei ole asjaosalistel õigust seda öelda.

Aga miks ei teatanud politsei avalikkusele, et prominentne ja staažikas kõrgel kohal politseinik on töölt kõrvaldatud? Vägisi tuleb pähe võrdlus Ida–Virumaa skandaaliga ja mõte, et tegemist on katsega politseile ebameeldiv asi maha vaikida.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments