EPL kirjutab Penijõele rajatavast kõrede paljunduskeskusest

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Tänane Eesti Päevaleht kirjutab Matsallu Penijõele rajatavast väljasuremisohus juttselg-kärnkonnade ehk kõrede paljunduskeskusest, millest on kirjutanud ka Lääne Elu.

Pea kakskümmend aastat kõrede päästmise nimel tegutsenud Riinu Rannap kinnitab, et paljunduskeskuses on võimalik viia kõrede looduslik suremus nulli lähedale. Kõrede äärmiselt suure loodusliku suremuse taga on asjaolu, et nii kõrede kudust kui ka kullestest toitub väga palju elukaid. Arvestuslikult peaks keskusele tööd jätkuma 40–50 aastaks.

“Olemasolevate kõreasurkondade säilitamiseks tuleb neisse igal aastal juurde panna sadu konnasid, uute asurkondade loomisel on aga vaja konni tuhandete kaupa kasvatada,” rääkis Riinu Rannap.

Peale kõrede saab paljunduskeskuses edaspidi tegeleda ka haruldaste käpaliste populatsioonide taastamisega, ühtlasi tulevad ümberehitatavasse Matsalu vanasse kontorihoonesse ruumid, kuhu õlireostuste korral avada “linnuhaigla”.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments