Haapsalu korvpallurid tegid KK Hitot võites ajalugu

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Eesti meeste korvpallimeistrivõistluste II liigas osalev SK Haapsalu meeskond sai hakkama väikese imeteoga – 27. oktoobril peetud kohtumises KK Hito vastu saavutati hiilgava mängu tulemusena võit 102 : 81.

Mitte kunagi varem pole SK Haapsalu võistkond mitte üheski vanuses jagu saanud KK Hitost. Erakordseks teeb tulemuse ka see, et mõlemad SK Haapsalu treenerid, Marek Pragi ja Erkki Lass, on ise tulnud Haapsallu KK Hito koolkonnast (kasvandikena).

Mäng kulges suuresti stiilis jookse-viska. Kumbki meeskond ei hiilanud kaitsemänguga. Visati suurel hulgal kolmeseid – kahe meeskonna peale kokku 23, millest Haapsalu 10 ja Hito 13, 9 neist kanti 1 mängija arvele.

SK Haapsalu skooritegiijad: Jürgen Proosväli 22; Ardo Jürjer 18; Dmitri Tšerepanov 12; Reno Orumaa 11; Rainis Värv 11; Andre Ojasild 9; Silver Tuisk 6; Robert Lilleõis 5; Peep Tammistu 4; Peedu Tammistu 4.

Kaotus Vessele ja veri saalis

3. novembril peetud kohtumine spordiklubi Vessega Saaremaalt oli selle hooaja kõige pingelisem. Kohtumise algul kümnepunktilise edu saanud SK Haapsalu ei suutnud edu hoida ja poolajaks lasti vastased 4 punkti kaugusele. Kogu ülejäänud kohtumine kulges punkt-punkti heitluses, millest lõpuks väljus võitjana SK VESSE tulemusega 78 : 73.

Kohtumise lõpp oli kodumeeskond SK Haapsalule vaevaline: lühike pink, väsimus ja rumalad eksimused. Hea oli siiski tunda, kuidas kogu meeskond andis esmakordselt endast maksimumi ja enamgi veel. Vastane saavutas edu ennekõike tänu korvialusele üleolekule.

Meie ainus “pikk” Rainis Värv sai mängida vaid teise veerandi keskpaigani, kui korvialuses võitluses sai ta vastasmängijalt tugeva lükke tagajärjel raskesti vigastada. Värv kaotas tasakaalu ja vajus läbi saali ukseklaasi, tulemuseks üle tunni kestnud operatsioon ja 28 (!) õmblust kolmel sõrmel.

Esmakordselt sel hooajal sai kodumeeskond tunda ka abi pealtvaatajatelt. Elati omadele kaasa ja minut enne mängu lõppu oli kuulda tribüünilt ka hõiskeid HAAPSALU, HAAPSALU, HAAPSALU. Kahjuks jäi see abi hiljaks ja vastu tuli võtta kaotus.

Punktid: Jürgen Proosväli 17; Ardo Jürjer 16; Reno Orumaa 12; Peedu Tammistu 8; Silver Tuisk 7; Herki Rank 5; Dmitri Tšerepanov 5; Rainis Värv 3.

Praegu ollakse 2 võidu ja 4 kaotusega oma alagrupis 4. kohal, 1 võit rohkem on play-off’i pääsu tagava 3. koha võistkonnal Puhhid.

Järgmine kodumäng peetakse juba 13. novembril kell 19.30, kui kohtutakse Haapsalu spordihoones Saku KK-ga, kellele võõrsil kaotati 50 : 64.

Marek Pragi,
Spordiklubi Haapsalu

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments