0

Läänemaa noored peavad nõu Virtsu osaluskohvikus

Andrus Karnau

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Reedel koguneb sadakond Läänemaa koolinoort Virtsu kooli, et hommikupoole pidada isekeskis foorumeid ja õhtul koos täiskasvanutega osaluskohvikus tähtsaid asju arutada.

Foorumites on teemaks veeohutus. Päeva teisel poolel tõstetakse kaheksa kohvikulaua ääres üles kaheksa teemat, igal laual on oma kindel teema. Noored ja täiskasvanud otsustajad saavad rännata ühest lauast teise ja jagada oma mõtteid vastavalt laua teemale.

Osaluskohviku teemad on:

* sport, huviharidus ja huvitegevus;
* noorteinfo: pilgeni täis seinad ja postkastid ning tühjad üritused;
* noored noorsootöös ehk noortele, noortega ja noorte poolt;
* põlvkondadevaheline solidaarsus: kuidas koos elada ja tegutseda;
* laste kehaline karistamine; karjääriplaneerimine;
* vahetusõpilane;
* turvalisus veekogude ääres – veeohutus.

Neli teemat on üle riigi samad – sport ja huviharidus, noorteinfo, noorte kaasatus noorsootöö elluviimises ning põlvkondade vahelinesolidaarsus. Ülejäänu on valinud kohalikud noored ise.

„Üheksakümmend inimest on juba registreerunud, sajaga arvestasime,” ütles Lääne maavalitsuse noorsootöö nõunik Ülle Lass. „Ega Virtsu kooli palju rohkem mahugi.”

Osaluskohvikud “1500 pead ja 15 000 sekundit noortesõbralikuma tuleviku nimel” on ellu kutsutud, et igas Eesti maakonnas leiaksid kohalikud noored ja otsustajad ühiselt lahendusi olukordadele, mis vajavad nii maakonnas kui ka riigi tasemel muutmist, teatas Eesti noorteühenduste liidu osaluskohvikute projektijuht Marili Niidumaa.

Haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo paneb tänavused kohvikutes osalejad mõtlema selle üle, et just need noored ja otsustajad on osa kodanikuühiskonnast, kellega koostöös on võimalik tasapisi üles ehitada paremat Eesti vabariiki: “Ilma noorte osaluseta ja nende hääle ära kuulamiseta on raske kujutada ette Eesti vabariigi tulevikku ja arengut,” ütles minister.

Osaluskohvikutesse ootavad korraldajad üle Eesti ligikaudu 1500 osalejat.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz