1

Reisimaailm: Läänemaa üllatab külastajat

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Viimases ajakirja Reisimaailm numbris on lugu ka Läänemaast.

Ruth Kivistik kirjutab, et ajakirjanikele korraldatud reis kujunes oodatust põnevamaks, viies osalejad toredatele kõrvalteedele.

“Oluline koht Risti jaama lähedal on mälestusmärk küüditatutele, kindlasti tasub varuda aega siin seisatamiseks. Ümber Risti laiuvad rabad – Põhja-­ Läänemaa loodus on kaunis ja lummav, väärib märkimist, et Risti vald on metsaseim vald Läänemaal. Kultuurihuvilisi köidab kindlasti teadmine, et siinseis paigus on filmitud “Keskpäevast praami”, “Suve” ning Õmma raba veerel ka “Baskerville’ide   koera” ning et Piirsalus suvitades sai A. H. Tammsaare inspiratsiooni oma lühijuttude “Vanad ja noored”, “Kaks paari ja üksainus” ning “Rahaauk” kirjutamiseks,” edastab Reisimaailm.

Veel peatub ajakirjanik Piirsalu ajalool ning tutvustab põgusalt Nõva kanti, Roosta puhkeküla ja Uuskalda spordi- ja puhkeküla ning rannarootslaste ajalugu.

“Lõpetan Läänemaa tutvustamise sama mõttega, millega alustasin – ärge öelge, et ah, me oleme Läänemaal juba käinud ja kõike näinud. Läänemaal on palju sellist, millega külastajat üllatada ikka taas ja taas,” kirjutab Ruth Kivistik.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Urmas
Urmas

muidugi on läänemaa loodus eestimaa üks kaunemaid.

wpDiscuz