Läänemaa lugejaga kohtuvad Indrek Hargla, Tiit Aleksejev ja Asko Künnap

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Indrek Hargla käis Haapsalu raamatukogus lugejatega kohtumas aasta tagasi. Foto: Arvo Tarmula
Indrek Hargla käis Haapsalu raamatukogus lugejatega kohtumas aasta tagasi. Foto: Arvo Tarmula

Tuuri „Eesti kirjanikud Eestimaa raamatukogudes“ raames tulevad Läänemaa lugejatega kohtuma Indrek Hargla, Tiit Aleksejev ja Asko Künnap.

8. novembril kell 15 on kirjanikud Uuemõisa raamatukogus ja kell 17.30 Lääne maakonna keskraamatukogus Haapsalus.

Indrek Hargla on Eesti üks tuntumaid ja viljakamaid ulme- ja krimikirjanikke oma romaanide, lühiromaanide ja juttudega. Tema koostatud on antoloogia “Õudne Eesti”.
Laiemalt sai Hargla tuntuks ajalooliste kriminaalromaanidega, mida ühendab apteeker Melchior.

Televaataja südamesse on Hargla end kirjutanud telesarjade “Alpimaja” ja “Süvahavva” stsenaristina.

Aprillikuus pani kauaaegne välisministeeriumi ametnik Indrek Sootak ehk Indrek Hargla ameti maha, et pühenduda täielikult kirjutamisele.

Eesti Ekspressi lugu Harglast saab lugeda siit.

Tiit Aleksejev on hariduselt ajaloolane. Kirjanikuna on ta avaldanud luuletusi, lühijutte ja romaane, valdavalt ajalooainelisi. Tuntuim on tema esimese ristisõja (1096–99) aineline romaanitriloogia, millest seni on ilmunud kaks osa: “Palveränd: lugu esimesest ristisõjast” (2008; Euroopa Liidu kirjanduspreemia (2011)) ning “Kindel linn” (2011).”

Tiit Aleksejevist saab rohkem lugeda siit.

Asko Künnap on disainer, luuletaja ja reklaamiagentuuri loovjuht. Veel tegeleb ta kirjastamise ja graafikaga, raamatute ja plaadiümbriste kujundamisega, luule tõlkimisega, lauamängude leiutamise ja illustreerimisega.

“Ma ei vaata telekat, ei loe saastalehti ega kommentaariume. Ja ma väldin jõudumööda tühiseid inimesi. See on harjutatav kunst. Tühised inimesed sellest tühjemaks ei jää, samas kui mina võin oma päevi täita millegi sisukamaga kui müügimeeste, maaklerite ja putukametnikega jagelemine. Mõtlemisega, näiteks.”

Asko Künnapist saab rohkem lugeda siit.

Kirjanike Liidu, Eesti Rahvusraamatukogu ja Eesti Raamatukoguhoidjate Ühingu korraldatud kirjanike raamatukogutuur toimub 6.–9. novembrini Eesti erinevates paikades, sarnane tuur saab teoks üheksandat korda.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments