Memmed tähistavad 25. sünnipäeva kontserdiga

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Väsimatu Eha Vooremaa oma Memmedega 2011. aasta Läänemaa tantsupeol. Foto: Arvo Tarmula
Väsimatu Eha Vooremaa oma Memmedega 2011. aasta Läänemaa tantsupeol. Foto: Arvo Tarmula

Pühapäeval tähistab veerandsajandat sünnipäeva Haapsalu tantsurühm Memmed.

1987. aastast peale Eha Vooremaa käe all tantsinud Memmed on juhendaja sõnul reibas ja abivalmis seltskond. Koos käiakse vajadusest tantsida ja selleks, et kohtuda omavahel ja teistegi tantsijatega.

“Ega meil jalakesed ei käi nagu vaja, aga elurõõmu ikka jätkub,” sõnas Eha Vooremaa.

Harjutamas käiakse Haapsalu gümnaasiumis kord nädalas, proov kestab poolteist tundi. 

Kord kuus esinevad Memmed Laines ja Fra Mares, traditsiooniks on ülesastumine Läänemaa tantsupeol ja Valge Daami päevadel. Esinemiseks on naistel endi õmmeldud Audru rahvariided.

“Kui meid kuhugi kutsutakse, ikka võtame osa,” ütles Eha Vooremaa. “Kui tantsupisik on sees, ega siis ei jäta seda muru rahule – tahad ikka tema peal tantsida.”

Juhendaja sõnas uhkusega, et 2009. aasta üldlaulu- ja tantsupeole valis Mait Agu seenioride tantsurühmadest kogu Eesti peale ainsana Memmed.

Kõige staažikamad tantsijad on rühmas algusest peale – Evi Süsi ja Luule Eslas. Peale nende kuuluvad Memmede hulka veel Ella Alasoo, Eve Roberg, Aino Jostmann, Lilli Veide, Leida Kuuskla, Urve Seppi, Magda Heinsoo, Tiia Meister, Elle Erisalu, Milvi Heikkurainen ja Maie Dietrich. Vanim tantsija on 85aastane.

“Müts maha proua Vooremaa ees, kes on suutnud nii pikka aega rühma juhendada ja teeb seda niisuguse hingega,” ütles juhendaja kohta tantsija Maie Dietrich.

Sünnipäeva tähistavad Memmed koos Susanna, Ridala Daamede ja Haapsalu gümnaasiumi Õpsidega ning muusikakooli ansambliga Pille. 

“Väga ootame pühapäeval külla kõiki endisi tantsijaid,” ütles Eha Vooremaa. Tulla on lubanud vähemalt 20 Memmede endist liiget.

Memmede juubelikontsert algab pühapäeval, 4. novembril kell 15 Haapsalu kultuurikeskuse rõdusaalis.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments