0

Läänlane New Yorgis: Ühistransport ei toimi, koolid on suletud

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Kariibi mere saartel ja USA idarannikul möllanud orkaan Sandy on küll vaibunud, kuid New Yorgi kogu ühistransport seisab, suletud on ka paljud ettevõtted.

New Yorgis elav haapsallanna Kerttu Veske kirjutab, et inimesed on endale toiduvarud soetanud ja püsivad kodudes. “Ega välja asja pole. Kuna transport ei toimi, siis kuhugi minna ei saa. Koolid on veel suletud,” kirjeldas Veske tormi kolmandal päeval olukorda.

Tormi kõrghetk tundus haapsallanna sõnul aknast vaadates lihtsalt suure tuule ja vihmana. “Autosid ei lennanud,” märkis merest kaugemal elav Veske.

Tormi neljandal päeval vahendas Kerttu Veske, et ilm on küll rahulikumaks läinud, aga transport ei tööta endiselt.

Osal Veske Manhattani lõunaosas elavatel tuttavatel õpetajatel pole elektrit ja nad käivad kohvikutes (mis on avatud) telefone ja arvuteid laadimas.

“Tean, et paljud, kes elavad Manhattanil, on ühinenud vabatahtlikena Punase Ristiga, et aidata korda luua,” kirjutab Veske. “Aga kuna mina elan põhja pool, siis aitama minna oleks paari tunni jalutuskäigu tee, ja minu andmete järgi on abistajaid juba piisavalt, nii et need lühikursused, mis Punase Risti poolt korraldatakse, on juba täis.”

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz