Reformierakond soovib anda Meikari annetused heategevuseks

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Reformierakond soovib anda kõik Silver Meikari poolt parteile tehtud annetused heategevuseks.

Reformierakond saatis erakondade rahastamise järelevalve komisjonile (ERJK) järelepärimise, milles soovib teada komisjoni arvamust, kas partei võiks Silver Meikari poolt tehtud annetused anda heategevuseks, teatas erakond.

„Kui ERJK-l ei ole võimalik õiguslikult pidada Silver Meikari tegevust keelatud tegevuseks Erakonnaseaduse tähenduses, siis sellest hoolimata tahame loobuda mistahes Silver Meikariga seotud ja tema poolt annetatud rahast. Kaasa arvatud tema annetustest, mida ta ei ole maininud oma Postimehe arvamusloos 22. mail 2012,“ ütles erakonna peasekretär Martin Kukk.

Silver Meikar tunnistas kevadel Postimehe arvamusloos, et annetas Reformierakonnale summasid, mille sai partei töötajalt Kalev Lillolt ning mille päritolu ta ei teadnud.

Riigiprokuratuur alustas arvamusartikli väidete põhjal Reformierakonna rahastamise kriminaalasja, mis käsitles erakonna majandustegevusele või varale kehtestatud piirangute rikkumise ning pistise võtmise kahtlust.

Kriminaalmenetluse raames said kahtlustuse reformierakondlasest justiitsminister Kristen Michal, riigikogu reformierakondlasest liige Kalev Lillo, riigikogu reformierakondlasest liige Kalle Palling ning välisministri nõunik Priit Kallakas.

Riigiprokuratuur lõpetas kriminaalasja 15. oktoobril, kuna menetluse käigus kogutud tõendid ei olnud piisavad süüdistuse esitamiseks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
piinlik
11 aastat tagasi

piinlik lugeda sellist silmakirjalikkust. anuvad veel kasttunnnet:)