Kihnu–Vormsi parvlaeva hankele laekus viis pakkumust

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Kihnu ja Vormsi liinile parvlaevade soetamiseks välja kuulutatud riigihankele laekus tähtajaks, 22. oktoobriks viis pakkumust.

Veeteede Amet kuulutas 27. augusti välja riigihanke ühe jääklassiga teraskorpusega reisiparvlaeva soetamiseks võimalusega tellida samadel tingimustel ka teine ja kolmas laev.

Laevu hakatakse kasutama Vormsi, Kihnu ja Sõru–Triigi liinil. Laev peab vastama reisijate, autode ja lasti veoks mahutavusega kaks veoautot (à 45 t), maksimaalse reisijate arvuga 200 inimest ja kuni 32 sõiduautot platvormteki olemasolul. Laeva valmimise tähtaeg on 26 kuud pärast lepingu allkirjastamist.

Võimaliku lisatellimusena on hankijal õigus, kuid mitte kohustus osta teist ja kolmandat laeva samadel tingimustel. Hankija teeb täiendavate laevade ostmise otsuse 24 kalendrikuu jooksul pärast hankelepingu sõlmimist.

Laev peab olema heade sõidu- ja püstuvusomadustega ning sobiv sõiduks nimetatud piirkondades.

Projekti rahastatakse täies mahus Euroopa Regionaalarengu Fondist. Laeva ehitusmaksumus selgub pärast lepingu sõlmimist. Laevad tellitakse projekti „Väikesaartega ühenduse pidamiseks laevade soetamine“ raames.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Vormsilased
11 aastat tagasi

ärge astuge sama reha otsa, et odav ja saate pisikese laeva jälle aastateks.