“Meie inimesed” – Haapsalu noormehe paranemise lugu

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Eilne ETV saade “Meie inimesed” rääkis Haapsalu noormehest Raunost – tema paranemisest liiklusõnnetuse tagajärgedest.

Tollal kaheaastase tütre isa lendas neli aastat tagasi purjus sõbra juhitud autost välja peaga vastu asfalti ning oli pikalt koomas.

“Raunole ei antud üldse lootust,” rääkis poisi ema Tiia Treimann-Differt. Arstid arvasid, et kui suure ajukahjustusega Rauno jääbki ellu, jääb ta lamajaks haigeks ja sondist toidetavaks.

Praegu saab Rauno oma eluga hakkama, ta suudab end kõnes peaaegu arusaadavaks teha. “Nüüd suhtleme täitsa vabalt,” rääkis sõber Madis. “Vahepeal peab laskma korrata, aga muidu on temaga väga mõnus.” Sõbra areng on Madise sõnul aeglane, aga märgatav – Rauno liigub juba teistega samas tempos, teda ei pea enam järele ootama nagu varem.

“Kuna ma tean, et ma praegu rohkem endale lubada ei saa, siis ma olen rahul,” rääkis Rauno ise. Noormehe sooviks on saada tagasi oma endine elu. “Üks mis kindel – töökoha ma pean endale saama,” rääkis Rauno, “muidu muutub elu liiga igavaks. Mina ilma tööta ei ela.” Tema unistuseks on kasvatada lisaks tütrele kaht poega.

“Vaadake ette, muidu kukute ninali ja see võib olla väga valus,” pani endine möllumees vaatajaile südamele.

Saadet saab vaadata siit.
ETV kordab saadet täna kell 13.25 ja pühapäeval kell 14.35.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments