1

Ladvata tamm Tšaikovski pingi juures kuulub mahavõtmisele

Avatar

Madiken

madiken@le.ee

Ladva ja oksteta tamm taastusravihaigla kõrval. Foto: Arvo Tarmula

Lääne Elu poole pöördus murelik lugeja, kes nägi Haapsalu neuroloogilise rehabilitatsioonikeskuse Tšaikovski pingi poolsel küljel tammepuud, millelt olid ära lõigatud kõik oksad ja latv. Kas nii tohib tammepuud kärpida, küsis lugeja.

Rehabilitatsioonikeskuse juhi Priit Eelmäe sõnul on tegemist kuivanud ja haige puuga, mille mahavõtmine on lihtsalt pooleli. Teatud haigete puude maha võtmine on kirjas haigla heakorra projektis, see tamm kuulub nende hulka. Haapsalu linnavalitsus on projekti kinnitanud, sõnas Eelmäe.

Et jutualuse tamme mahavõtmine on linnavalitsusega kooskõlastatud, kinnitas ka linnavalitsuse linnakeskkonna osakonna juht Krista Vilta.

Linnakeskkonna peaspetsialisti Triin Tarvi sõnul võib tamme kallal nii tegutseda aga tõesti ainult siis, kui olemas on raieluba ja plaan terve tamm maha võtta. Ilma loata võib kärpida tamme oksi, kuid kindlasti mitte latva, sest see viib tamme kuivamise ja surmani.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
spuhlmnk
spuhlmnk

I just bought these spuhlmnk http://adf.ly/6249830/banner/spuhlmnk.smskeys.com during the mail. They fit excellent…coloration is wonderful..are unable to wait to convey them…

wpDiscuz