Piiskopilinnuses saab proovida rüütliks olemist

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Iiri kultuuriseltsi mehed tutvustasid rüütlite mõõku, kilpe ja turviseid ka 1. mail Haapsalu piiskopilinnuse päeval. Foto: Arvo Tarmula
Iiri kultuuriseltsi mehed tutvustasid rüütlite mõõku, kilpe ja turviseid ka 1. mail Haapsalu piiskopilinnuse avatud uste päeval. Foto: Arvo Tarmula

Pühapäeval saab Haapsalu piiskopilinnuses vaadata rüütlite võitlust ja relvi, samuti proovida ise mõõka käsitseda ja ambu lasta.

Rüütlipäeva korraldaja, Iiri kultuuriklubi president Robert Kallasmaa ütles, et igamehe mõõgaturniirile ja ammulaskmise turniirile on oodatud nii suured kui ka väikesed huvilised, parimad saavad auhinnaks medalid.

“Võitlusrelvadeks on pehmed vooderdatud mõõgad,” kinnitas Kallasmaa jõukatsumise ohutust. Turniiril kasutatavad ammud on Kallasmaa sõnul tavalisest ammust väiksemad, tänapäevasemad.

Seda, kuidas keskajal võideldi, näitavad Paide rüütlikompanii mehed.

Korraldaja selgitas, et rüütlipäev toimub terrassil katuse all, seega vihm keskajahuvilisi ei sega.

Ajaloo taaselustamisega ja koolitustega tegelev Iiri kultuuriklubi käis läänlastele rüütlite võitluskunsti tutvustamas ka 1. mail piiskopilinnuse avatud uste päeval, kus huvilised said relvi uurida, mõõku proovida ja ambuda.

Rüütlipäeva tegevused algavad pühapäeval kell 12 ja kestavad kella 15ni. Pilet täiskasvanule maksab 5 ja lapsele 2 eurot, perepilet 8 eurot.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments