Ridala vallamajas alustab perekool

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Tuleval neljapäeval on kõik beebiootel naised oodatud Ridala vallamajja Uuemõisa ühingu ruumesse perekooli esimesse tundi.

Perekoolis hakkab loenguid pidama läänlanna Irina Vorobjova, kes on Tallinnas ämmaemandaks õppinud, Ida–Tallinna keskhaiglas sel alal töötanud ja seal perekoolis ka loenguid pidanud. Nüüd on Vorobjova 1,5aastase lapsega kodus. Ta käib Ridala vallamajas kord nädalas esmaspäeviti Uuemõisa beebiklubis, aga tahaks pakkuda tuge ka lapseootel naistele. Õigupoolest nii naistele kui ka meestele, et mõlemad oleksid lapse ilmaletulekuks ette valmistunud.

Perekoolis kavatseb Vorobjova rääkida muutustest lapseootel naise organismis ja kuidas neiks valmis olla, sünnitusest ja sünnitusjärgsest ajast, vastsündinu hooldusest ja kõigest muust, mida on vaja teada selle eluperioodi kohta.

„Alguses loengud, aga edaspidi, kui on huvilisi, võiks teha ka vestlusringi ja võimlemise,” pakkus Vorobjova. Siis võiks ühel nädalal olla perekool, teisel vestlusring ja võimlemine.

Vorobjova sõnul võiksid naised tulla perekooli paar kuud enne sünnitust. Kui liiga vara tulla, jõuavad asjad ununeda. „30. rasedusnädalast on paras, siis hakkab naine juba asju pakkima,” ütles Vorobjova.

Tallinnas oli tal perekooli grupis 30 inimest. Kui palju Ridalas tuleb, ei osanud ta isegi mitte oletada.

Ridala valla kultuuri– ja haridusnõunik Maire Vilbas ütles, et Uuemõisa beebiklubi käib vallamajas koos mitmendat hooaega ja selle vastu on suur huvi. Moodustatud on koguni kaks rühma, üks noorematele, teine vanematele lastele. Igal esmasäeval on beebiklubis paarkümmend osalejat, juba tekib lastel oma sõpruskond, kellega tahetakse ühes lasteaiarühmas käia.

Et perekooli siiani ei olnud, otsustaski vallavalitsus toetada Irina Vorobjova algatust.

„Ootame ka Haapsalust ja igalt poolt mujalt huvilisi,” kutsus Vilbas perekooli. Perekool on osalejaile tasuta.

Vilbas lootis, et Irina Vorobjova võtab ühel ajal ka laste balleti– või iluvõimlemisringi tegemise enda peale, sest ta on lõpetanud Lootuse koreograafiastuudio Haapsalus.

Perekooli esimene loeng Ridala vallamajas Uuemõisa ühingu ruumes on 25. oktoobril kl 17, et ka isad saaksid tulla. Kuidas edaspidi perekool koos hakkab käima, saab siis juba üheskoos kokku leppida.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments