Läänlased Virumaa rahvarallil

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Laupäeval toimus esimene Virumaa rahvaralli, mille kiiruslikud katsed olid Kehala paarisrajal ja üle tee vanal rajal. Rada oli peale esimest läbimist juba päris rööpas ja lõhkus autosid täiega, nii et tuli sõita kiirelt, aga targal. 25 alustanud autot finišilippu ei näinudki.

Registreerus 85 võistlejat. Läänlasi oli stardis neli ekipaaži, kolm neist SU-klassis ja Marko Kukuškin / Delvis Tõkke 2WD-S klassis. Mõlemast klassist toodi koju esikoht. Marko Kukuškin / Delvis Tõkke võitsid 6 katsest 5 ja olid üldarvestuse 7. ja oma klassi esimesed. 2WD-S klassis alustas 21 ekipaaži ja lõpetas 15.

SU-klassis oli seis terve päeva pingeline, sest katsete lõikes liidrid vaheldusid. Kuna võistlusrada oli suhteliselt rööpas, oli iga eksimine ajakaotus. Kuna esimesel katsel jäi osale sõitjaist ette kraavi sõitnud BMW, siis said SU-klassis kõik kirja võrdse aja ja teiselt katselt täpsuslõigult tulid vaheajale liidritena Madis Kruusma / Tavor Tani. Kolmandal katsel oli jälle liider Vahur Kellamov / Martin Seljamäe 6 sekundiga ja viimaselt teise ringi katselt tuldi viimasele vaheajale 3 sekundilise eduga Kruusma / Truuveri ees. Seega jäigi kõik otsustada viimasele kahele katsele, mis hävitas võistlusrivi mõnuga – nii katkestasid mootori purunemise tõttu eelviimasel katsel Madis Kruusma / Tavor Tani ja viimasel katsel pooltelje purunemise tõttu Sander Ilves / Siim Nõmme. Viimase katse võitsid Kalle Kruusma / Tajo Truuver ja kindlustasid sellega ka klassi esikoha, üldarvestuse lõpetasid nad 20. ja oma klassi liidritena. SU-klassis alustas 9 sõitjat ja lõpetas 5.

Kõiki tulemusi näeb siin.

Nüüd on rahvaspordis natuke pikem vahe, kuni 27. oktoobril on Pärnu rahvaralli.

Kalle Kruusma valmistub stardiks juba tuleval nädalavahetusel Silveston 45. Saaremaa rallil ekipaaž nr.145 all Rando Aav / Kalle Kruusma, et teha väike proov sportrallis.

Kalle Kruusma

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments