Kaity-Marin Tiitmaa lõi Läänemaa maratonijooksu rekordi

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Nädalavahetusel võistlesid Läänemaa kergejõustikuklubi jooksjad mitmel jooksuüritusel.

Tartu maratonil püstitas Lääne maakonna naiste maratonijooksu rekordi Kaity-Marin Tiitmaa ajaga 3:31.47, mis ligi 5 minutit parem senisest Kersten Lehismetsa rekordist. Tiitmaa saavutas Tartus 59 naise hulgas 6. koha. Tema selja taha jäid Rio de Janeiro olümpiamängudele pürgivad jalgrattur Grete Treier (selline on viimase aja uudis) ja sõudja Kaisa Pajusalu.

Tiitmaa järgime eesmärk on joosta maraton alla 3:15 ja täispikas triatlonis saada ajaks 10 minutit peale 10 tunni. Täispikk triatlon koosneb 3,8 km ujumisest, 180 km jalgrattasõitust ja 42,2 km jooksust. Tänavu tuli Tiitmaa Eesti naiste täispika triatloni võitjaks ajaga 11:11.15.

Klubi meeskond osales laupäeval Eesti meistrivõistustel ekidenis, mis korraldati Pirital Lillepi pargis. Ekiden on maratonipikune teatejooks, mis jaotatud kuueks etapiks pikkusega vastavalt 5, 10, 5, 10, 5 ja 7,2 km. Klubi on osalenud ekideni meistrivõistlustel juba 15 aastat. Seekord saadi kõrgem, 7. koht ajaga 2:38.22. Varasem parim koht oli 10.

Kuigi seekord osales ainult 7 võistkonda (oma teise võistkonnna ehk kaheksanda ülesantu oli klubi sunnitud enne starti maha võtma, sest erinevatel põhjustel jäi 1 võistleja puudu), jooksid mehed tublilt. Kaua aega püsiti ka 6. kohal, kuid seekord veel Eesti parimatele vastu ei saadud. Võistkonnas jooksid: Roman Pavlovski (18.38), Veiko Sulev (38.14), Riho Kirsipuu (19.11), Tarvo Tamme (37.58), Lauri Luik (17.31) ja Marten Jõevee (26.50). Sulgudes on ära toodud meeste esialgsed etapiajad.

Ilm oli küllalt tuuline, mis polnud hea tulemuse saavutamiseks kuigi soodne. Ära tuleks kindlasti märkida viimase vahetuse mehe (tegelikult A-klassi noormehe) Marten Jõevee sooritust, mis on klubi sportlaste sel etapil näidatud aegadest kolmas läbi aegade.

Järgmise hooaja ülesandeks seati uue klubi rekordi püstitamine, mis on 2:34.09. Maakonna rekordini jääb sealt veel 6 minutit, mis püstitatud siis, kui vennad Uusorud kuulusid Eesti tippjooksjate hulka. Uuendamist vajaks ka naiste klubi rekord, mis on ühtlasi maakonna rekord ja püstitatud 2001. aastal kiirkäijate poolt. Rekordi ajaks on 3:15.51.

Paljud ekidenil osalenud startisid päev hiljem Paide–Türi rahvajooksul, mille pikkus on 13,6 km. Meilt võistles kaks jooksjat – Roman Pavlovski ja Riho Kirsipuu. Pavlovski saavutas seal 920 jooksja hulgas 70. koha ajaga 55.00. Riho Kirsipuu oli vanuseklassis M16 14. ajaga 1:03.53.

Endel Susi

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments