Vasa muuseumi sõbrad on täna Haapsalus

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Täna on Haapsalus külaskäigul Stockholmi Vasa muuseumi sõprade selts, kes külastab siin Rannarootsi muuseumi, piiskopilinnust ja Iloni Imedemaad.

Rannarootsi muuseumi direktori Ülo Kalm ütles, et kui aega jääb, siis minnakse ka raudteemuuseumi. Oma Eesti-reisil külastavad Vasa muuseumi sõbrad ka Eesti meremuuseumi Tallinnas.

Vasa muuseumi sõprade hulka kuuluvad näiteks Rootsi esimene (1991–1995) suursaadik Eestis Lars Grundberg ja samal ajal saatkonna kultuuri atašeena töötanud Läänemaa juurtega Hans Lepp. Grundberg on ka üks reisi organiseerijatest.

Vasa muuseumi sõprade selts on Stockholmis Vasa muuseumi juures tegutsev ühendus, mis aitab muuseumi populariseerida ja otsida majanduslikke vahendeid mitmesuguste projektide elluviimiseks.

Igal aastal annab selts välja kuni 35 000 Rootsi krooni suuruse teaduspreemia.

Vasa muuseum on Stockholmi külastatuim muuseum, kus saab näha 1628. aastal oma esimesel meresõidul põhja läinud ja 333 aastat merepõhjas olnud Vasa-nimelist sõjalaeva.

Tänapäeval on Vasa ainus säilinud 17. sajandi sõjalaev.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments