Läänemaa JK võib tulla IV liiga esimeseks meistriks

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Läänemaa jalgpalliklubist võib saada Eesti IV liiga esimene ametlik meister, sest jalgpalliliit otsustas seda tiitlit tänavu sügisest välja selgitama hakata.

“Kuna IV liigas käivad võistlused neljas piirkonnas, siis on seni selgunud vaid vastava piirkonna võitja. Uus süsteem toob kaasa liigameistrite selgitamise ja pakub amatööridele uusi põnevaid matše,” selgitas jalgpalliliit oma pressiteates.

Praegu, kui IV liiga põhiturniiri lõpuni on kolm vooru,  juhib  liiga läänetsooni Läänemaa JK, kes on punktiga ees Maccabist.

IV liigas mängitakse liigameistri selgitamiseks esmalt poolfinaalid. Neis kohtub Ida tsooni võitja Põhja parimaga ning Lääne piirkonna võitja Lõuna omaga. Poolfinaali koduväljak selgub samadel alustel nagu II liiga meistri selgitamisel ehk kodus mängib see, kellel on rohkem punkte.

Poolfinaalid toimuvad viimasele voorule järgneva nädala pühapäeval ja finaal omakorda nädal hiljem, mis tähendab, et III ja IV liiga poolfinaalid mängitakse 14. oktoobril ning finaalid 21. oktoobril.

Liigavõitjate selgitamiseks peetavad poolfinaalid korraldab koduklubi, kuid finaalid jalgpalliliit, kes nimetab ka finaali mängupaiga. Liigameistreid autasustatakse karikaga.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments