Kepikõnniklubi käis läbi kõik Haapsalu tänavad

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Foto: Eduard Laur
Foto: Eduard Laur

Kolmapäeval, 12. septembril lõppes Haapsalu tänavakõnniprojekt, mis algas mullu oktoobris maailma käimispäeval.

Käimisklubi Modern Walking seadis eesmärgiks läbi käia kõik Haapsalu tänavad. Neid on linnas 167 kogupikkusega 57,367 km. Käimisetapid algasid tänavu mais, kõnniti kaks korda kuus kolmapäeviti, korraga läbiti 10–12 tänavat kogupikkusega 7–12 km. Kokku oli 10 etappi, viimasesse jäi vaid 3 tänavat, kuid nende pikkuseks tuli 6,5 km.

Kilomeetreid tuli läbida tunduvalt rohkem, sest mõnda tänavat tuli käia aina uuesti ja uuesti, tupiktänavate puhul tuli aga kõndida edasi–tagasi. Kõigi tänavate läbimine tegi kokku rohkem kui kahe maratoni jagu kilomeetreid — 87.

Etappidel oli nii käimisklubi Modern Walking liikmeid kui ka linnaelanikke. Igal etapil osales 15–25 inimest. Ka Haapsalus sündinud ja kasvanud käijad avastasid endale veel teadmata või läbi käimata tänavaid. Elanikud võtsid meid hästi vastu, meile juhatati teedki, kui vaja. Eramajade piirkonnas saatis meid katkematu koertekoor, nii et viimase etapi lõpus tundus — Haapsalu on hoopis koerte pealinn.

Klubi Modern Walking liikmete hulgas oli viis käijat, kes osalesid kõigil etappidel ja läbisid  kõik tänavad. Neid autasustas klubi liige ja tänavakõnni idee autor Eduard Laur ürituse märgiga. Kolmapäevasel lõpetamisel tekkis nii mõnelgi soov käia läbimata jäänud etapp ise ära.

Tänavakõnd sündis ja viidi ellu huvist tutvuda Haapsalu linnaga. Mõtte viisid ellu Modern Walkingu treenerid Merike Peek ja Siret Kosk. Täname kõiki vapraid osalejaid!

Kepikõnnitreeningud on igal teisipäeval ja neljapäeval algusega kell 18.30 Haapsalu raudteejaama juures. Käimiskeppide laenutus on kohapeal ja kõik uued huvilised on oodatud.

Siret Kosk

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments