Eesti Ekspress koolireformist: Väikesed Läänemaa vallad on valmis vastuhakuks

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Tänane Eesti Ekspress kirjutab taas koolireformist. Läinud nädalal jõudis kohalikesse omavalitsustesse haridusministeeriumi poolt välja mõeldud gümnaasiumide sulgemise plaan põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse muudatuste nime all. Muudatus peaks kehtima hakkama järgmise aasta 1. septembril.

Põhimõttelise uuendusena hakkab riik igas maakonnas vähemalt ühe “puhta” gümnaasiumi omanikuks. Ekspress kirjutab, et võiks eeldada, et väikestel omavalitsustel puudub ilma riigi massiivse toetuseta raha gümnaasiumide elushoidmiseks, kuid nii see pole.

Lääne maavalitsuse sotsiaal- ja haridusosakonna juhataja asetäitja Anneli Vaarpuu ütleb, et hoolimata järgmisel sügisel Haapsalus tööd alustavast riigigümnaasiumist ei plaani Läänemaal ükski vald oma gümnaasiumi kinni panna.

“Kui me saame 15 last ühte lendu kokku, jääme ellu,” lubab Taebla valla haridusnõunik Riina Veske.

Lihula vallavolikogu esimees Tiina Lobja on kindel, et Läänemaale mahub veel üks gümnaasium ja oletab, et riigigümnaasiumide idee ei osutu elujõuliseks.

Ekspress mainib ka venekeelse gümnaasiumihariduse hääbumist Haapsalus ja Pärnus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments