Äike segas riigigümnaasiumide ühisaktust

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Riigigümnaasiumide avaaktuse ülekandel tehti otselülitus Läänemaa ühisgümnaasiumi õuele, kus õpilaste ja õpetajate kätest lasti taevasse kooli logoga õhupallid. Foto: Arvo Tarmula

Vahetult enne riigigümnaasiumide ühisaktust Noarootsi kohal kõmisenud äike lõi rivist välja interneti, mistõttu Noarootsi gümnaasiumi lõik ühisaktusel eetrisse ei jõudnud.

“Teisi nägime, aga ise eetrisse minna ei saanud,” ütles Noarootsi gümnaasiumi direktriss Laine Belovas.

Noarootsi gümnaasiumipere tervitus oli ühisaktusel kavas eelviimasena, vahetult enne Läänemaa ühisgümnaasiumi. Ühisaktuse jälgijad nägid ära küll Noarootsi gümnaasiumi tutvustava filmilõigu, kuid otselülitust eitoimunud.

Laine Belovasi sõnul sai Noarootsi gümnaasiumi tervitus linti võetud ja paari päeva pärast saab seda näha riigigümnaasiumide ühisveebis.

Noarootsi gümnaasiumi poolt võttis sõna omaaegne haridusminister Rein Loik, kelle ametiajal Noarootsis riigikool asutati. Laine Belovasi sõnul on Loik nüüd kooliga seotud lapsevanemana ja hoolekogu esimehena.

Kõnele järgnes etteaste ja Noarootsi kuninganna tervitus.

Läänemaa ühisgümnaasiumi lõigus tervitas algava õppeaasta puhul 12M klassi õpilane Kaarel Mihk, kes luges ette mõtted elust, koolist, noortest. Muusikalise tervituse saatsid Anita Rotberg ja Siim Jürise.

Viie riigikooli ühine avaaktus toimus esimest korda. Ülekanne algas Viljandist, kus riigigümnaasiumi 1. septembri aktusel osales ka haridusminister Jaak Aaviksoo.

Järje võtsid üle riigikoolidest vanim, Nõo gümnaasium ja sel aastal tegevust alustanud Jõgeva gümnaasium.

Haridusministeeriumi pressiesindaja Asso Ladva ei osanud öelda, kas riigigümnaasiumide ühised avaaktused võiksid ka edaspidi traditsiooniks saada. Tema sõnul oli tänavune aasta eriline selle poolest, et lisaks kahele uuele riigigümnaasiumile Haapsalus ja Jõgeval alustasid ka Viljandi ja Nõo gümnaasium õppeaastat vast valminud koolimajas.

Riigigümnaasiumide ühisaktust saab järelvaadata riigigümnaasiumide ühisveebis.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
nike lunarglide
10 aastat tagasi

I like this post, enjoyed this one regards for posting .
nike lunarglide http://www.adecco.si/news/index.asp?id=28

pikker
10 aastat tagasi

Eks kõigevägevam andis sellega märku,et pühapäev on hingamisepäv ja kool algab homme!