Läänlased tervisekäimise MMil: viies koht ja medalid kaelas

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Läänlased Austrias tervisekäimise MMil koos delegatsiooni juhi Rein Meijeliga. Foto: erakogu

Eesti tervisespordiühenduse käijad saavutasid Austrias 10. tervisekäimise MMil viienda koha, grupis oli ka üheksa Haapsalu käimisklubi Modern Walking liiget.

20.–23. septembril Austrias Grossarlis toimunud tervisekäimise MMist võttis osa üle 900 liikumisharrastaja 14 riigist 21 võistkonnaga. Eestist osales kaks võistkonda 71 inimesega – Eesti tervisespordiühenduse liikmed, kes osalevad käimissarjas “Tule käima”, ja Tartu käimisseltsingu liikmed, “Elamusretkede” üritustel osalejad.

Eesti tervisespordiühenduse delegatsiooni juht Rein Meijel ütles, et hindab oma võistkonna pingutusi viie miinusega. “Oleks võinud rohkem saavutada, aga sellised olid meie võimalused,” ütles Meijel. Neljandale kohale oleks tema sõnul jõutud siis, kui eestlased oleksid osalenud ühe võistkonnana.

Nimelt näeb tervisekäimise formaat ette, et kogutakse kilomeeteid, mitte ei võistelda aja peale. Iga päev oli võimalik valida eri pikkusega radade vahel. Antud oli stardi alguse ja lõpu aeg – käija pidi aja sisse mahtuma.

Meijeli sõnul käis tema võistkond kokku ligi 2800 km. “Kõrguste vahed olid korralikud,” ütles ta radade raskuse kohta.

Haapsalu grupp oli Meijeli sõnul väga tubli. “Kõik inimesed andsid maksimumi,” ütles ta.

Kõik osalejad said kaela medalid ja võistkond karika.

MMil osalenud Kristi Erkmann Lääne maavalitsusest ütles, et märgitud rajad olid igal päeval erinevad ning seega nägid käijad teekonnal palju. “Käisime väikestes külades, läbi talumajapidamiste, karjamaadel, mägiteedel,” loetles Erkmann. Võistlustel osales tema sõnul käijaid igast vanusest, kõnniti keppidega ja ilma, mõnel matkajal oli koer kaasas, kõik kõndisid omas tempos.

Eestlaste tegemisi jäädvustas Tallinna Televisioon, saade on eetris laupäeval, 29. septembril kell 19.30.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments