Haapsalu tuli TV 10 Olümpiastardi finaalis neljandaks

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Haapsalu gümnaasiumi võistkond TV 10 Olümpiastardi finaalis. Foto erakogust
Haapsalu gümnaasiumi võistkond koos treenerite Kadri Kaljuvere ja Kaja Ladvaga TV 10 Olümpiastardi finaalis. Foto: erakogu

12.–13. juunil Kosel peetud TV 10 Olümpiastardi koolinoorte kergejõustikuvõistluste finaalis jäi Haapsalu gümnaasiumi võistkond napilt neljandaks.

Finaal kujunes Haapsalu gümnaasiumi kergejõustilastele äärmiselt pingeliseks ja draamaatiliseks. Haapsalu alustas mitmevõistlust 21 finaali jõudnud kooli seas 4. kohalt. Pärast esimest päeva oli kool tõusnud 3. kohale, kuid vahed eelneva ning järgneva kooliga olid väga väikesed.

Nooremate tüdrukute vanuseklassis tegi väga hea võistluse Anna-Maria Vjazemski, kes tuli 4114 punktiga 46 võistleja seas 12. Anna-Maria hüppas kaugust 4.40 ning sai 1.46-ga kõrgushüppes 2. koha. Reneli Saumets sai 14. koha, joostes paremuselt teise aja 60 m tõkkejookus 10,12ga. Adele Lass alustas esimest päeva edukalt palliviske 35.60ga ning 60 m 8,91ga, kuid kahjuks pidi jalavalu tõttu enne viimast ala võistluse katkestama.

Nooremate poiste mitmevõistluses oli Kevin Sakson kogu võistluse kolme parema seas, kuid pärast kõige nõrgemat ala, 1000 m jooksu langes ta neljandaks 5004 punktiga. Kevin võitis 60 m tõkkejooksu 9,81ga ning oli teivashüppes 2.52ga teine. Kõrgushüppes (1.42) ja kettaheites (29.29) oli ta paremuselt kolmas. Kristofer Kikut oli 38 võistleja seas 20., tema võistles endast aasta vanematega.

Vanemate tüdrukute seas tegi väga hea võistluse Madli Rahuvarm, kes võitis kettaheite 29.74ga ning oli kuulitõukes 9.41ga esikolmikus. Kahjuks juhtus temaga õnnetus 600 m jooksu alguses, kus ta stardirüseluses takerdus teiste jooksjate jalgadesse ning kukkus. Kohtunikud lubasid tal küll uuesti joosta, kuid marraskil jalgade ning kätega Madli jooksis välja oma isiklikust rekordist 8 sekundit kehvema aja ja jäi napilt esikuuikust välja 7. kohale 5645 punktiga. Lisete Ulla oli 14. 5142 punktiga 35 võistleja seas.

Vanemate poiste mimevõistluses oli Kristo Simulask valutava jala kiuste konkurentsis ja võistkonna huvides võistles lõpuni, kuigi poole jõuga, lõpetades võistluse 16. kohaga. Väga hea tulemuse jooksis Kristo 60 m tõkkejooksus, kus sai aja 9,65. Erki Mitman Noarootsi koolist oli 9., võisteldes endast aasta vanematega.

Haapsalu gümnaasium kuulutati küll algselt koolidest kolmandaks, kuid hiljem avastatud vea tõttu läks Saaremaa gümnaasium meist 130 punktiga mööda.

Kaja Ladva,
treener

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments