Haapsalu lülitab välja osa tänavavalgustusest

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Haapsalu linn plaanib alates 18. juunist üheks kuuks välja lülitada osa linna valgustusest.

Kui praegu põlevad valgustid kella 23–04, siis tulevast nädalast ei lülitata suuremas osas linnast valgusteid öösel sisse. Kolmekümne neljast Haapsalus olevast alajaamast läheb linnavalitsuse teatel suverežiimile viisteist.

Tänavalambid jäävad põlema Tallinna maanteel, Posti tänaval, osaliselt Kiltsi teel ja Jaama tänaval, staadioni ja piiskopilinnuse ümbruses, promenaadil ja osaliselt vanalinnas.

Linnakeskkonna osakonna juhataja Krista Vilta sõnul hoitakse kuuajase suverežiimil olekuga eeldatavasti kokku umbes 8000 eurot.

Vilta ütles, et tegemist ei ole uue ideega. “Kõige valgematel suvekuudel on valgust välja lülitatud ka eelnevatel aastatel,” sõnas Vilta.

Haapsalus on kokku 1972 valgustit, millest suurem osa on aastakümneid vanad ja seetõttu väga energiakulukad. Linnal on esitanud majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile tänavavalgustuse uuendamise projekti. Ministeerium on lugenud taotluse korrektseks ja lisanud nende taotlejate hulka, kes võivad raha saada.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Anonüümne
11 aastat tagasi

Jah, kui tihe on öösel metsa ja jalaka tänaval liikumist. Vanad ei tohi öösel enam välja minna ,kui tahavad ellu jääda ,sest nii palju purjus noori on öösel väljas .

valged ööd
11 aastat tagasi

Halloo, rahvas, meil on käes põhjamaa valged ööd! Niisugusel ajal tänavavalgustusele raha raisata on tõeline priiskamine. Olen seda mõtet heietanud kõik need aastakümned, mis Haapsalu olen elanud.

Gen.
11 aastat tagasi

Ükski normaalne inimene ei jäta kogu ööks kodus tulesid põlem,et äkki ma lähen näiteks öösel peldikusse. Miks peaks linnas öösel,kui normaalsed inimesed magavad,vareste rõõmuks tänavatel ja lossipargis sajad suured laternad põlema ?? See on maakeeles laristamine.

k.
11 aastat tagasi

Sukles paneb endale küll 8000€ rahuliku südamega taskusse, kuid selle peale ei mõelda, kuidas Haapsalu elanikud peaksid kõige rohkem kõhedust tekitavates rajoonides pimedas ringi käima:):)

millised
11 aastat tagasi
Reply to  k.

need kõhedad rajoonid on konkreetselt?, seal paneme öösel tänavaid valgustama vabatahtlikud