Laupäeval on Kiltsis sõiduautode lõppkiirusvõistlus

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Eesti Audi klubi korraldab 16. juunil Kiltsi lennuväljal võistluse One Mile Challenge 2012.

Tegemist on sõiduautodele mõeldud lõppkiirusvõistlusega, mille sisuks on saavutada paigaltstardist maksimaalne kiirus ühemiilise (1609 m) distantsi lõpus.
Starditakse eraldistardist, igal võistlejal on kaks katset, millest parem läheb arvesse.

Võistluse eesmärk on pakkuda igale kiire auto omanikule legaalset ja ohutut võimalust panna proovile masina ja iseenda võimeid. Võistlema oodatakse kõikide automarkide esindajaid, starti pääsemiseks on oluline sõiduki vastamine tehnilistele nõuetele. Täpsemaid tingimusi saab vaadata võistluse reeglite alt.

Saavutatavate kiiruste näiteks võib tuua, et eelmise aasta üldvõitja Marje Salumetsa maksimaalne kiirus oli 304 km/h.

Kaheteistkümnendat korda peetavale võistlusele on registreerunud 109 osalejat, lisaks eestlastele võistlejad Lätist, Leedust ja Venemaalt. Kaasa lööb ka eelmise aasta võitja Marje Salumets.

Sel aastal on loodud võimalus ka neile, kes soovivad teada oma auto sooritusvõimet ühekilomeetrisel distantsil. Nende võistlussõitude käigus mõõdetakse lõppkiirust lisaks finišijoonele ka ühe kilomeetri tähise juures. Oma soovist tuleb teada anda võistlusele registreerimisel. Tulemuste arvestuses ühe kilomeetri lõppkiirust ei arvestata.

Võistlussõidud algavad kell 13, ajakava näeb siit.

Rohkem infot võistluste kohta saab siit.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Gen.
12 aastat tagasi

Peab mosse välja ajama…..